Eindhovense computerketen Paradigit sluit winkels

‘Online verkopen groeien hard'

De Eindhovense computerketen Paradigit sluit zijn laatste vier winkels en gaat online verder. Dat betekent ook het einde van de winkel aan de Beemdstraat op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven.

Eindhovense computerketen Paradigit sluit winkelsPer 1 maart gaan eveneens definitief de deuren dicht van de vestigingen in Utrecht, Maastricht en Groningen. De beëindiging van de winkelactiviteiten betekent volgens het bedrijf geen ontslag voor het winkelpersoneel. De 15 betrokken medewerkers wordt binnen de groep ‘een passende functie aangeboden’, laat Paradigit weten. De aanhoudende verschuiving naar online aankopen in combinatie met ‘het mogelijk trage herstel na het opheffen van de coronamaatregelen‘ is de aanleiding voor het besluit.

Doorstart na faillissement

Paradigit ging in februari 2016 failliet. Na een doorstart richtte de keten zich meer op zijn online activiteiten. Vier van de twaalf winkels bleven nog open om lokaal klanten goed te blijven bedienen. “Inmiddels hebben ook deze klanten online hun weg weten te vinden”, stelt Paradigit.

De Eindhovense winkel zou volgens eerdere plannen verhuizen van de Beemdstraat naar de Lodewijkstraat. Daar zouden een servicepunt en mogelijk een showroom voor nieuwe producten worden gevestigd. “Dat zijn we nog niet van plan”, zegt algemeen directeur René Axmacher van Paradigit nu.

De markt voor computers heeft enorme veranderingen ondergaan, stelt Axmacher. Pure pc-winkels zijn verleden tijd. Ook als servicepunt voor reparatie van computers worden ze niet meer gebruikt door consumenten, is de ervaring van Paradigit. “Je kunt daarvoor beter computers online naar je toe halen, repareren en terugsturen. Zo kun je ook de kwaliteit beter waarborgen.”

Online verkopen groeien hard

De  online verkopen groeien volgens Axmacher hard. Paradigit heeft een eigen merk voor gaming pc’s die in Eindhoven worden geassembleerd. Daarnaast verkoopt het online pc’s en laptops van de bekende grote merken. Onder de naam Campusshop verkoopt het bedrijf notebooks voor het hoger onderwijs in Nederland en België.

“Per saldo groeien we bijna dertig procent”, zegt Axmacher. Dat is dan inclusief de teruggelopen verkopen van de winkels. “Die waren verliesgevend. Niet heel erg, maar door de coronamaatregelen wel.” Paradigit is eigendom van Noortje van Gennip. Mede-oprichter Arjen de Koning is sinds januari 2020 niet meer bij het bedrijf betrokken, zo blijkt uit informatie van de Kamer van Koophandel.

Bron: ED

 

Mobiele versie afsluiten