Een EK vol verrassingen, zelfs voor onze CloudCup-goeroes

CloudCup-tips voor de kwartfinales

Met Zwitserland-Spanje en België-Italië staan de eerste twee kwartfinales van EURO 2020 vanavond op het programma. Morgen zijn de wedstrijden Denemarken-Tsjechië en Oekraïne-Engeland. We vragen onze ITchannelPRO CloudCup-goeroes of hun voorspellingen zijn uitgekomen en zijn benieuwd naar hun verwachtingen voor de uiteindelijke kampioen.

Van de vier landen die vanavond spelen, is Zwitserland verreweg de meest verrassende naam. Na een spectaculaire wedstrijd stuurden zij na strafschoppen de topfavoriet terug naar Frankrijk. Volgens Robert van Nouhuys (SecureWorks) komt dit doordat Frankrijk zich bij de 3-1 voorsprong al rijk rekende. De ‘vechtmentaliteit en teamspirit’ van de Zwitsers was groter, wat leidde tot deze waanzinnige stunt. Volgens Tim van Nimwegen (Huawei) zijn rommelende randzaken de oorzaak van de uitschakeling. Er was sprake van ’Teveel interne conflicten en ego’s, zoals de strijd tussen de moeders van Rabiot en Mbappé.  Tim merkte ook op dat Frankrijk ‘gezien haar materiaal ook erg laf en verdedigend heeft gevoetbald’. Volgens Tom Tiebosch (Checkpoint) heeft ‘haantjesgedrag binnen de selectie’ ironisch genoeg geleid tot de vroege exit van … De Haantjes.

Uitschakeling Oranje

Niet alleen Frankrijk heeft een dramatisch toernooi achter de rug. Ook het Nederlands elftal heeft er een potje van gemaakt door de uitschakeling tegen het minder geachte Tsjechië. Volgens Tom (Checkpoint) ging het mis op details. “Een wedstrijd met weinig kansen, waarin de rode kaart de doorslag gaf. Als Malen had gescoord, trek je zo’n pot over de streep.”

Andere goeroes zijn een stuk harder in hun oordelen. Charlotte Tijhuis (Eagle Eye): “Oranje speelde een verkeerd systeem en een tactiek die niet aansluit op de kwaliteiten binnen de selectie. Daarnaast was de wissel van Malen ongelukkig en werd een aantal spelers onder wie Memphis ten onrechte de hand boven het hoofd gehouden.” Tim (Huawei) zal blij zijn met het nieuws dat bondscoach Frank de Boer is opgestapt. ”Het ging mis bij de trainer die niet in staat is gebleken om er een team van te maken.” Robert (SecureWorks) stelt dat het gemis van aanvoerder Virgil van Dijk de grootste oorzaak was van het gebrek aan leiderschap. Uit deze verschillende visies blijkt maar weer dat ons land echt 17 miljoen bondscoaches heeft.

België of Italië

Grote namen als Portugal en Duitsland zijn ook al uit het toernooi geknikkerd. Hierdoor zijn de meeste voorspellingen van CloudCup-deelnemers over de verwachte winnaar onjuist. Van al onze goeroes zit alleen de voorspelde winnaar van Roland Hoogerbrugge (Thales) nog in het toernooi: België. “Het kan zomaar de gouden generatie worden met dit team. Ze maken geen fouten en met De Bruyne en de gebroeders Hazard gaat het lekker. Lukaku mag nog iets meer scoren wat mij betreft, maar dat is ook omdat ik hem als topscorer heb.” Ook Tom (Checkpoint) gaat voor België als winnaar. “België verslaat Denemarken in de finale, zeker als De Bruyne op tijd fit is.”

Robert (SecureWorks) verwacht juist dat Italië aan het eind van de rit de trofee omhoog mag houden, als ze de Belgen verslaan. “Ze hebben het meest creatieve en ervaren team dat is overgebleven.” Tim (Huawei) vindt juist dat Italië niet de kwalitatief beste spelers heeft, maar door teamspirit het toernooi gaat winnen. Ook Charlotte (Eagle Eye) voorspelt Italië als winnaar. “Ze kunnen tegenstanders volledig de wedstrijd spelen en het zijn echte toernooivoetballers.”

Onze goeroes zijn dus verdeeld tussen België en Italië. Ze zullen vanavond met extra spanning kijken naar de confrontatie tussen De Rode Duivels en De Azzuri. Heb jij je voorspellingen voor de kwartfinales al ingevuld? Doe het snel op www.cloudcup.nl!

Mobiele versie afsluiten