DX Groep koopt gnTel voor cloud PBX-dienstverlening

DX Groep heeft de cloud PBX-aanbieder gnTel overgenomen. Dit meldt het dochterbedrijf Dean One van DX Groep. Met deze aankoop vergroot DX Groep naar eigen zeggen de basis van cloud PBX en het marktaandeel van Gamma in Nederland en Duitsland. gnTel is een Nederlands bedrijf met een vestiging in Duitsland.

DX Groep is onderdeel van Gamma Communications dat zakelijke communicatiediensten biedt in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Spanje. DX Groep heeft dochters Dean One, Schiphol Connect en Nimsys. Met het toevoegen van gnTel verdrievoudigt het aantal klanten met een cloud PBX in de regio. Tegelijkertijd breidt DX Groep ook het aantal partners aanzienlijk uit.

Versnelling voor groeiplannen

gnTel heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Delft en Mönchengladbach, werkt met 300 partners onder het merk van gnTel of onder hun eigen label. De overname van gnTel is volgens het persbericht een mooie aanvulling op de recente overname van HFO waardoor Gamma zijn Duitse cloud PBX-groeiplannen versneld kan uitvoeren. “De overname van gnTel is een aanvulling op onze bestaande Europese activiteiten en past in onze eerdergenoemde groeistrategie”, zegt CEO Andrew Taylor van Gamma.

Ook CEO Onno Speekenbrink van gnTel is blij met de overstap naar de DX Groep. “Met hun kennis en ervaring kunnen we het groeiproces van gnTel aanzienlijk opvoeren. Dankzij de synergie tussen ons product, marktbenadering en bedrijfscultuur is de overname een goede match”, aldus Speekenbrink.

Mobiele versie afsluiten