Dubbelinterview Sietse Dugour (Cinnovate) en Micha Cohen (Xelion)

Optimale bereikbaarheid in de zorg

Xelion en Cinnovate hebben een geïntegreerde telefonie-oplossing ontwikkeld zodat mensen met een beperking zo veel mogelijk zelfstandig kunnen blijven. De zorgoplossing van Cinnovate draait op het communicatieplatform van Xelion. “Onze klanten zijn nu optimaal bereikbaar”, zegt directeur Sietse Dugour van Cinnovate.

Xelion cinnovateCinnovate werkt al enige tijd met Xelion als telefonieplatform en Sietse is zeer te spreken over de samenwerking. Hij spreekt met ITchannelPRO over het traject, zijn verwachtingen van dit project en de waarden van Cinnovate als familiebedrijf. De samenwerking met Xelion belooft volgens Sietse uniek te worden. “Wat betreft optimale bereikbaarheid en integratie van applicaties, sluit het communicatieoplossing van Xelion perfect aan op ons project.”

Familiebedrijf

De vader van Sietse is Cinnovate ruim 30 jaar geleden gestart als een ontwikkelbedrijf en inmiddels heeft het familiebedrijf ruim 30 medewerkers. “Pas toen mijn broer en ik erbij kwamen, hebben we echt producten op de markt gebracht”, begint Sietse. De familiewaarden van Cinnovate hebben geleid tot een beweging richting de zorgmarkt. “Het perspectief van de cliënt staat altijd centraal. We beginnen met de vraag hoe we hen kunnen helpen om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Dat kan met ‘iets eenvoudigs’ als zelf de verlichting of rolgordijnen bedienen. Vervolgens kijken we naar hoe we zorgmedewerkers kunnen faciliteren, zoals op het gebied van de veiligheid van zowel de cliënt als de medewerker. Ten slotte kijken we naar de efficiency binnen de organisatie. Efficiency is belangrijk, want de zorgvraag wordt immers een stuk lager als je mensen zelfstandig laat wonen en hen zelfstandigheid biedt.”

Samenwerking Xelion

Cinnovate gebruikt het platform van Xelion al jaren succesvol als telefooncentrale. “Met SIP-clients op een telefooncentrale boden we telefonie aan klanten en dat was het”, zegt Sietse. “Tot één van onze klanten wilde overstappen naar smartphones in de zorginstelling en die wilde integreren met de bestaande bureautoestellen. Samen met Xelion hebben we een propositie geschreven en de samenwerking zo geïntensiveerd en uitgebreid.”

Cinnovate heeft voor samenwerking met Xelion gekozen omdat het platform hen in staat stelt meer diensten te ontwikkelen. “De openheid van Xelion maakt dat we prettig kunnen samenwerken. Vanuit Cinnovate streven we naar een complete integratie van platforms op het niveau van gebruikers en dat kan met Xelion”, aldus Sietse.

App voor zorgmedewerkers

De Assist App, het oproepsysteem voor medewerkers dat draait op de smartphones van zorgmedewerkers, is daar volgens Sietse een goed voorbeeld van. “Dankzij de koppeling met Xelion kunnen we nu ook telefoniefuncties aanbieden in de Assist App. Dit kan bij andere aanbieders niet of ze willen dat we naast de app nog SIP-clients afnemen voor de telefonie. Nu zijn telefonie en de app geïntegreerd.”

De implementatie is inmiddels in volle gang. Bellen en gebeld worden vanaf de Xelion-centrale zijn al getest, evenals functionaliteiten zoals het adresboek, doorschakelen en chat. Die zijn belangrijk voor het zorgpersoneel, legt Sietse uit. “Ze gebruiken al ons eigen chatplatform, dus hoe mooi zou het zijn als dit verkeer ook vanuit het platform van Xelion kan worden verwerkt voor kantoormedewerkers van zorginstellingen. De inlogprocedures worden gemigreerd zodat de gebruikersnamen en wachtwoorden synchroniseren met het Xelion-platform. Op deze manier kan het zorgpersoneel ook toestelonafhankelijk werken. Als we dit voor elkaar hebben, zijn we echt uniek in de markt.”

Verdienmodellen

Ook Xelion is buitengewoon content met de samenwerking met Cinnovate. Oprichter en directeur Micha Cohen voorziet een intensivering van de samenwerking. “Cinnovate heeft veel klanten in de zorgsector en biedt een uitgebreid pakket aan zorgoplossingen”, geeft Micha aan. “Een oplossing als deze is een echte toevoeging aan het portfolio van zowel Cinnovate als Xelion want het is een complete geïntegreerde oplossing in de zorg. De manier waarop we de oplossing hebben ingericht, is uniek voor beide bedrijven. In samenwerkingen als deze, zijn wij graag een vaste partner. En als onze verdienmodellen in stand blijven, is het echt een win-win situatie.”

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 5)

Mobiele versie afsluiten