Drie vragen aan Rick van Schaik Gamma Communications

over het Teams Event 2023

Op 17 april organiseren Gamma Communications, Copaco Cloud en Microsoft het eerste Teams event 2023 en daarbij speelt het Operator Connect aanbod een belangrijke rol. We vroegen Rick van Schaik van Gamma voor wie dit interessant is, waarom het belangrijk is en wat men kan verwachten.

Voor wie is het interessant?

Gamma-39 - Rick van Schaik-400“Voor alle MSP’s die klanten hebben in het MKB en daarboven” is de eerste reactie van Rick. Hij vervolgt: “Het gaat hierbij om klanten die interne communicatie en klantcontact optimaal willen verbinden. Veelal zijn dat het kantoor en de klanten en/of een buitendienst. Maar denk ook aan een school met leerlingen en ouders of instellingen met patiënten of cliënten. Vaak maakt het merendeel van deze organisaties intern al gebruik van Teams maar benutten zij de mogelijkheden extern slechts beperkt. De oplossing Operator Connect maakt het bellen in Teams heel eenvoudig. Klantcontact gaat verder dan alleen bellen, wij werken samen met ROGER365.io voor een compleet omnichannel contactcenter, chat, web, whatsapp en bellen. Dat kan allemaal vanuit Teams.”

Waarom is het belangrijk?

De verschuiving van bellen naar Unified Communications is al enige tijd gaande. Teams speelt bij dat proces een belangrijke rol. Operator Connect is van recentere datum en gaat dat proces verder versnellen. “Daarmee heb je ook direct het antwoord op de vraag waarom dit een belangrijke sessie is, “ geeft Rick aan. “Wij zien in het Nederlandse partnerlandschap MSP’s met als corebusiness telecom of IT.  Voor beiden is de komst van Operator Connect zowel een bedreiging als een kans. Het haalt namelijk een streep door een groot deel van de oude business en geeft concurrenten die hier wel al mee bezig zijn een voorsprong. Wij gaan die middag vertellen hoe je met Teams en Operator Connect over betere kaarten beschikt om je bestaande klanten te behouden, nieuwe te werven en de concurrentie op afstand te houden.”

Wat is het programma?

Rick verzekert dat er een goed programma, met realistische en herkenbare klantcases, is opgesteld. “We vinden het ook belangrijk het kanaal duidelijk te maken dat Operator Connect er nadrukkelijk niet alleen is voor grotere organisaties. Eigenlijk is alles vanaf 10 werkplekken geschikt om de overstap te maken. Voor alle type partners liggen er kansen voor groei met het optimaal benutten van Teams. Daar zullen we op 17 april dan ook dieper op ingaan.”

Mobiele versie afsluiten