Distributeur Nuvias ziet groeimarkt voor Zoom UC-platform

Zoom zoekt actieve partners

Zoom is vooral bekend van de videomeetings. Toch is het ook een compleet UC-platform en dat moet volgens Yaron Swinkels van Nuvias bekender worden bij resellers en bedrijven. Hij spreekt over de mogelijkheden van Zoom en de kansen voor het kanaal.

Exclusieve distributeur

yaron-swinkels-nuvias ucNuvias is sinds dit jaar de exclusieve distributeur van Zoom in de Benelux. De overname van alle actieve resellers heeft geleid tot een stroomversnelling. De focus van Nuvias op Zoom heeft gezorgd voor meer resellers en meer business voor het merk. Senior accountmanager Yaron Swinkels van Nuvias ziet de link tussen vendors en Zoom en dat heeft alles te maken met het platform. “Voor het kanaal en bedrijven staat Zoom gelijk aan videomeetings”, zegt hij.

“Maar Zoom is inmiddels een uitgebreid UC-platform waarop behalve videomeetings ook webinars, digital signage, kantoorreservering en contactcenterdiensten mogelijk zijn. En Zoom Phone is een alternatief voor volwaardige telefonie.”

Interessant voor resellers

Yaron wijst erop dat Nuvias meer is dan distributeur van Zoom. “Nuvias is de one stop shop voor Unified Communication, van platforms tot endpoints. Hierdoor bieden we interessante bundelingen van merken en Zoom is daarin nu ook belangrijk. “In die bundeling bieden we gezonde business en marges in een groeimarkt. Zoom is zo’n groeimarkt. Het grote aantal mogelijkheden van Zoom maakt het platform interessant voor een brede groep resellers”, denkt Yaron die refereert aan de specialisaties in het kanaal. “Resellers met veel AV-business zijn geneigd andere features van het Zoom-platform aan te bieden dan partners met een telefonie-achtergrond. Alle diensten onder de aandacht brengen, gebeurt nog te weinig. Zoom biedt een breed portfolio met deels echt andere diensten dan ze gewend zijn. Daarop willen we partners wijzen en hen daarbij goed begeleiden.”

Grote stap voorwaarts

Nuvias is altijd op zoek naar nieuwe partners. De achtergrond en core business van nieuwe partners is minder belangrijk voor Yaron. Belangrijk is dat partners actief zijn in het bewerken van de markt en bereid zijn om de breedte van het aanbod te bespreken met hun klanten. “Het gesprek aangaan over alle features van het Zoom-platform vergt tijd. Vergeet daarbij niet dat bedrijven in de regel denken dat ze de meeste zaken wel hebben geregeld. AV wordt gedaan door A en voice door B. Zaken als het reserveren van vergaderzalen valt in de regel buiten het beheer van de IT-afdeling. Het is een grote stap voorwaarts dat al die zaken kunnen worden georganiseerd en beheerd op het Zoom-platform. Ook in efficiency.”

Vergoeding en bundelkorting

Als het aan Yaron ligt, gebruiken klanten steeds meer mogelijkheden van het Zoom-platform. Dat is ook in het belang van de partner. “Partners ontvangen een gezonde vergoeding voor Zoom-diensten en daarnaast biedt Nuvias interessante bundelkortingen op de combinatie van Zoom en hardware.”

Voorbeelden van diensten die mogelijk zijn via het Zoom-platform en de combinatie met endpoint uit het Nuvias-portfolio maken duidelijk dat echt een heel brede groep partners welkom is. Zelfs system integrators. “Zij werken vaak aan complexe en grootschalige voice-vraagstukken. Zoom Phone is een telefonie-oplossing die nog relatief onbekend is in de Benelux. Het Zoom-platform is uiterst interessant voor partijen die zich specifiek richten op gebouwbeheer, omdat het bijvoorbeeld gegevens van CO2-sensoren of andere IoT-sensoren kan combineren met reserveringssystemen voor kantoren.”

Yaron werkt de komende periode hard aan het uitbouwen van het partnerkanaal. “Het Zoom-platform biedt zoveel mogelijkheden, dat we ook gewoon meer actieve partners nodig hebben. We blijven als distributeur weg van directe communicatie naar eindklanten. Resellers zijn onze klanten. Zoom, de partner en Nuvias vormen een driehoek die werkt. Samen gaan we duidelijk maken aan de markt wat er allemaal mogelijk is met Zoom.”

 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 3)

Mobiele versie afsluiten