Digicel gaat live met de BroadForward DRA

Digicel is live gegaan met de BroadForward Diameter Routing Agent (DRA). Hiermee zijn oudere DRA systemen vervangen. BroadForward STP had al eerder de IP Transfer Point (ITP) systemen van de provider vervangen.

Digiceldigicell levert mobiele communicatie, zakelijke oplossingen, media en entertainment, en digitale diensten aan consumenten en zakelijke klanten in 25 markten in het Caribisch gebied en Centraal Amerika. De provider heeft zowel de BroadForward STP als DRA geïmplementeerd, waardoor 3G en 4G routering mogelijk wordt vanuit een gemeenschappelijke convergerende signaleringsoplossing, die ook toekomstig 5G signaleringsverkeer kan dragen.

De DRA is ingezet op de door de GSMA bekroonde BroadForward geconvergeerde signaleringsarchitectuur. Deze multi-technologie signaleringsarchitectuur komt bij Digicel in de plaats van standalone SS7 en Diameter gebaseerde netwerkfuncties. Door het ontwerp biedt de oplossing mobiele kernnetwerkfuncties voor 2G, 3G, 4G en 5G routing, interworking, beveiliging en nummerportabiliteit. Elk ingezet product kan een beroep doen op on-board ondersteuning voor protocollen zoals Diameter, SS7, SIP, ENUM, RADIUS en HTTP/2.

Volgens GSMA Intelligence in 2022 “is mobiele connectiviteit in het Caribisch gebied een groeisector met 28 miljoen unieke mobiele abonnees, een marktpenetratie van 63,7 procent”, terwijl “een groot aantal gebruikers nog steeds vertrouwt op oudere mobiele technologieën [zoals 2G en 3G]”.

Miguel Calvo Vervaet, Group Director, International Business and Wholesale bij Digicel, zegt: “Naast 4G, dat de dominante breedband cellulaire netwerktechnologie in het Caribisch gebied blijft, blijven we 2G en 3G ondersteunen. Het is een groot voordeel om zowel de BroadForward STP als DRA op dezelfde multi-technologie software architectuur te hebben draaien. Die maakt voortdurende, innovatieve ontwikkeling en moderne implementatie mogelijk. Hierdoor kunnen we ons snel en zonder onbetaalbare kosten blijven aanpassen aan de technologische veranderingen, zoals 5G.”

BroadForward CEO, Taco Schoute voegt toe: “Steeds meer mobiele operators zijn op zoek naar manieren om 2G, 3G en 4G netwerkfuncties te vervangen. Onze oplossing biedt, in tegenstelling tot de meeste legacy producten, doorontwikkeling, daarmee een pad naar de toekomst en ondersteuning voor 5G omvat. De BroadForward geconvergeerde signaleringsarchitectuur waarop onze STP en DRA draaien, evenals 5G-functies zoals SEPP en SCP, geeft onze klanten precies die zekerheid van een toekomstbestendige investering.”

Mobiele versie afsluiten