Deutsche Telekom in het nieuws

Open Cloud en Verkoop van zendmasten

Recent is in de Duitse en financiële pers nieuws verschenen over Deutsche Telekom. Het bedrijf zou volgens Reuters het verkooptraject voor de +40.000 zendmasten zijn gestart. Het nieuws over Open Cloud viel minder op.

De aanstaande verkoop van zendmasten trekt meer de aandacht omdat er grote bedragen mee gemoeid zijn. Journalisten kunnen daar dan ook eerder een verhaal over schrijven dan over de uitbouw van het Open Cloud aanbod.

ITchannelPRO ziet de nieuwswaarde van het Open Cloud aanbod van Deutsche Telekom wel. Formeel heet het aanbod Open Telekom Cloud. Dit is nu al de grootste puur Europese publieke cloud. 450.000 virtuele CPU’s en 500PB capaciteit is een serieuze capaciteit.

Dat er bij die cloud sprake is van 100 procent groene stroom is tegenwoordig – in ieder geval in Nederland – al minder onderscheidend. Maar wat veel minder bekend is, is dat Nederland, na Duitsland de tweede availability zone van dit cloud platform is. Sinds gisteren is daar een derde zone bij gekomen, Zwitserland.

Dus zonder dat het echt veel opvalt is in Europa een telco bezig een behoorlijk platform op te tuigen. Alles voldoet aan de AVG, ook de zone Zwitserland. Per lancering van die Zwitserse zone voldoet dat deel eveneens aan de aanvullende eisen voor de financiële markten in het Alpenland.

Het cloudplatform is gebaseerd op OpenStack en hanteert een partnermodel. Vooral dat tweede punt is toch wel opvallend en zou bepaalde spelers in de Nederlandse markt moeten aanspreken.

Mobiele versie afsluiten