Detron en MCS gaan samenwerken met Private LTE

Detron en MCS intensiveren hun partnerschap middels een strategische samenwerking. Deze heeft als doel het opleveren van Private LTE (4G)-netwerken voor zorg- en bedrijfskritische processen.

Beide bedrijven werken al samen bij het uitrollen en opleveren van succesvolle private netwerken bij diverse klanten in de zorgsector.

Detron bouwt met deze samenwerking verder aan de dienstverlening van complexe netwerktechnologie. Voor MCS is het een stap voorwaarts voor het uitbouwen van de positie als Private netwerk-expert in deze sector.

Gedeelde visie op loT-innovaties

De basis voor deze samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die volgens beide bedrijven van grote invloed (gaan) zijn op de zorgsector. Met dit partnerschap bedienen Detron en MCS organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

Private LTE-techniek uitgelegd

Een Private LTE (4G)-oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G-netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in een gebouw, schrijft MCS. Bedrijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Organisaties zijn altijd bereikbaar, ook als het publieke 4G-netwerk niet meer functioneert. Een Private LTE-netwerk is dus veilig en betrouwbaar en verstuurt spraak en data (met 4G-snelheid) over het netwerk. Daarnaast is het netwerk volledig in te richten naar de wensen en de actuele situatie van de gebruiker.

Bron: MCS

Mobiele versie afsluiten