Destiny versterkt hosting en security in Frankrijk met overname IPLine

Destiny heeft de Franse hostingprovider IPLine overgenomen, meldt de internationale operator in een persbericht. Het versterkt hiermee naar eigen zeggen zijn aanbod aan zakelijke hosting en security in Frankrijk. IPLine is expert in het beveiligen en hosten van de digitale assets en biedt UC-oplossingen. Destiny nam eerder dit jaar de Franse operator Alliantel over.

Oprichters Willy Chantre, Thierry Coussy en Franck Dunière van IPLine

IPLine is vooral actief in de zorgsector en heeft een specifieke Healthcare Data Hosting-oplossing voor zorginstellingen. Met de overname door Destiny versterkt IPLine zijn Unified Cloud Communications-aanbod en biedt klanten zo hybride werken, omnichannel klantenrelaties en vast-mobiele integraties. IPLine heeft netwerkoplossingen, datahosting, beveiliging van informatiesystemen en Unified Communications-oplossingen. Het bedrijf is ISO 27001 gecertifieerd voor zijn volledige aanbod en beheert een eigen hybride cloud infrastructuur en beveiligde netwerken.

Medeoprichters Thierry Coussy, Willy Chantre en Franck Dunière worden aandeelhouder van de Destiny groep en lid van de directie van Destiny in Frankrijk. Door deze overname telt de Destiny groep nu 450 medewerkers, waarvan 180 in Frankrijk, en zal het naar verwachting in 2021 een totale omzet behalen van 120 miljoen euro waarvan ongeveer 40 procent in Frankrijk. Coussy van IPLine is trots op de aansluiting bij de Destiny groep. “We delen ons streven naar kwaliteit voor klanten. Onze 17 jaar aan ervaring op het gebied van digitaal portfoliobeheer en onze verplichtingen op het gebied van gegevensbeveiliging, stellen ons binnen Destiny in staat om onze klanten de best mogelijke beveiligde cloudcommunicatie aan te bieden op Europees niveau”, zegt Coussy.

Doelstellingen Destiny

CEO Daan De Wever

De overname van IPLine is volgens CEO Daan De Wever van Destiny een nieuwe volgende stap voor zijn bedrijf. “We willen verder groeien op de Franse markt, onze expertise uitbreiden en een betrouwbare cloudcommunicatiepartner worden voor zowel lokale MKB-bedrijven als grotere ondernemingen”, aldus De Wever. “De overname past in onze ambitie om een leidende speler te worden in Europa op vlak van veilige cloudoplossingen. We willen steeds tot de belangrijkste aanbieders horen in de lokale markten waar we aanwezig zijn. Met deze krachtenbundeling komen we weer een stuk dichter bij onze doelstellingen.”

Mobiele versie afsluiten