Deployment-Team zorgt voor succesvolle implementaties

De flexibele schil die de markt nodig heeft

In de IT is er altijd hardware die moet worden uitgepakt, opgesteld, geconfigureerd en aangesloten. Deployment-Team van Theo Purmer is gespecialiseerd in dit deel van IT-beheer en zorgt ervoor dat apparatuur on-site volgens plan wordt aangesloten en klaargezet. Ze gaan pas weg als het werkt. Tijd voor een goed gesprek met Theo over het verhaal achter zijn snelgroeiende bedrijf.

De handen vrij

theo-purmer Deployment TeamTheo is pas een paar jaar geleden begonnen met Deployment-Team. Tot die tijd was hij sinds 1988 eigenaar/directeur van Tepucom, een MSP uit Klundert, waarvan de assets in 2019 zijn overgedaan aan Arcus IT. Daarmee had hij de handen vrij om ook van Deployment-IT een succes te maken.

Gespecialiseerde onderaannemer

Deployment-Team heeft zich gespecialiseerd in het leveren van on-site diensten, via IT-integrators bij het mkb en Enterprise. Theo maakt zelf de vergelijking met een keukenleverancier. Je koopt een keuken bij de keukenspecialist en die levert de materialen. Vervolgens komt er onder zijn beheer een aantal onderaannemers die de bestelde keuken installeren en klaarmaken voor oplevering.

In de IT is dat niet anders. Een systeemintegrator levert een IT-oplossing aan een klant. Dat kan simpele kantoor-IT zijn tot een compleet datacentrum. De IT-integrator maakt het design, zorgt voor de systemen en neemt naderhand ook het beheer van de installatie op zich, als dat zo is afgesproken. De fysieke installatie van de hardware wordt overgelaten aan gespecialiseerde partners. “En Deployment-Team is zo’n partner”, zegt Theo. “Wij hebben een virtueel team met tientallen gespecialiseerde medewerkers, deels in eigen dienst en deels zzp’er. Zij kunnen op afroep klussen klaren voor IT-integrators.” Theo stelt hoge eisen aan zijn personeel, omdat hij altijd kwaliteit wil leveren. “Bij de werving van medewerkers zijn we scherp op bewezen vakmanschap. Iedere potentiële medewerker moet minimaal zo’n 20 jaar ervaring hebben in zijn vakgebied. Alleen dan kunnen we de gewenste kwaliteit borgen.”

Alles via het kanaal

Deployment-IT is een Nederlands bedrijf maar levert zijn diensten door heel Europa. Theo: “Hebben we een klus, dan gaan onze mensen er direct op af. Eenmaal opgeleverd, gaat de factuur naar de systeemintegrator en is de klant tevreden, als alles goed is verlopen.” Deployment-Team werkt enkel via channelpartners en bouwt dan ook geen relatie op met eindgebruikers. “We verzetten het werk voor de klanten van de IT-integrators, maar de IT-integrators zijn onze klanten en ontvangen de rekening. We leveren enkel via het kanaal.”

Van alle markten thuis

“We zijn een waardevolle en complementaire aanvulling voor het kanaal”, aldus Theo. De systeemontwerpers zitten over het algemeen achter hun bureau systemen te ontwerpen voor hun klant. Maar wat ze doorgaans niet doen is de fysieke implementatie op locatie en daar hebben klanten wel behoefte aan. Theo: “Geloof me, daar komt heel wat bij kijken. Voordat we beginnen met een fysieke implementatie, vindt er vaak een inspectie plaats. Stel maar eens voor: er staan pallets met producten die moeten worden geplaatst in een datacentrum. Is er voldoende ruimte om de pallets naar de juiste plek te brengen? Als je de spullen uitpakt, is er dan een manier voor het afvoeren van het verpakkingsmateriaal?” Het lijkt evident, maar het hoort bij de dagelijkse uitdagingen van Theo en zijn mensen.

“Bij Deployment-Team zijn we creatief en flexibel. Ook het configureren van een hybride cloudomgeving is een kolfje naar onze hand. We kunnen dat virtueel en geautomatiseerd configureren via bijvoorbeeld de Ansible-omgeving. Onze engineers zijn van alle markten thuis, en gecertificeerd voor omgevingen van onder andere HPE, Cisco, Nutanix, Fortinet, Dell, Lenovo, VMware, Windows 365, Amazon AWS, Google GCP en Linux. Als Deployment-Team kunnen we elke uitdaging aan.”

 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4)

Mobiele versie afsluiten