De zeer ervaren value add distributeur voor 4G, 5G en IoT Westbase.io bedient Nederlandse markt vanuit Hilversum

Huw_Thomas_Westbase_ioWestbase.io, value-add distributeur met meer dan 30 jaar ervaring in networking, heeft sinds enige maanden een vestiging en magazijn in Hilversum om de Europese klanten nog beter te kunnen bedienen. Huw Thomas, Head of Sales Europe legt uit waarom het bedrijf uitbreidt naar Nederland en welke kansen dat voor het kanaal betekent.

 

Distributeur met focus

Westbase.io is een distributeur met een duidelijke focus. Wireless networking en connectivity staan centraal in het portfolio dat de volgende toonaangevende fabrikanten omvat Cradlepoint, Sierra Wireless en Digi. Specialisten zien bij deze opsomming direct dat het gaat om gerenommeerde aanbieders. Dat is een van de sterke punten van Westbase.io, gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring. Het bedrijf gaat voor kwaliteit en expertise.

Nederlandse vestiging

De eerste 15 jaar van Westbase.io werd alleen het kanaal in het VK en Ierland bediend. Sinds begin deze eeuw is vanuit het kantoor in UK ook de Europese markt bediend. Thomas: “Vorig jaar hebben we besloten dat de Europese markt gebaat is bij een eigen organisatie. Daarom hebben we een kantoor en magazijn in Hilversum geopend. Een lokaal team ondersteunt van daaruit de partners in Nederland en de rest van Europa. Het openen van een eigen lokale vestiging biedt alleen maar voordelen. De support kan nu in het Nederlands en een magazijn in Hilversum betekent snellere levering.” Het bedrijf blijft ook bij de 100% kanaal benadering.

Dat Westbase.io voor Nederland heeft gekozen heeft te maken met het aantal partners dat het hier al vele jaren heeft en de voortreffelijke infrastructuur. “De ligging van het land, de voorsprong bij de adoptie van techniek door bedrijven en het kennisniveau zijn voor ons ook belangrijke punten,” zegt Thomas. “En verder hebben we hier al gewoon heel lang goede partners.”

Divers en groeiend  partnerkanaal

Het partnerkanaal van Westbase.io is heel divers volgens Thomas. Het omvat de grote system integrators, connectivity providers en veel kleinere ondernemingen. “Als er iets is dat je kunt zeggen van ons kanaal is dat bijna iedereen heel sterk is in een of meerdere sectoren. Onze partners zijn daar altijd de specialist voor.”

Value add distributeur zijn betekent voor Westbase.io de bestaande partners helpen bij het vergroten van de klantenbase in de sectors. Daarvoor heeft het meerdere programma’s en marketing ondersteuning. “Partners waar we al jaren zaken mee doen waarderen onze support op technisch en marketing vlak enorm. Dat geldt natuurlijk ook voor de partners die we recent hebben verwelkomd,” vertelt Thomas.

Geeft hij daarmee impliciet aan dat het aantal partners van Westbase.io toeneemt? “Dat is inderdaad het geval. Onze partnerkanaal kenmerkt zich door een grote diversiteit van soorten bedrijven en heel laag verloop. Daarnaast leveren wij alleen in de praktijk bewezen producten van vertrouwde vendoren. De vraag daarnaar groeide de afgelopen jaren aanzienlijk. Daardoor kloppen steeds meer resellers bij ons aan.”

Groeikansen bij focus op kwaliteit

Nieuwe resellers zijn welkom bij Westbase.io en het bedrijf heeft daar een aantrekkelijk programma voor. Het is ook een van de redenen waarom met het kantoor in Hilversum heeft geopend. De verwachting van Thomas en zijn collega’s is dat in Nederland de groeikansen zeer aantrekkelijk zijn. Maar voor Westbase.io blijft de focus op kwaliteit een topprioriteit. Wat geldt voor de producten geldt ook voor het partnerkanaal. “We groeien al 30 jaar door vast te houden aan kwaliteit. Westbase.io staat voor lange termijn en serieus zaken doen met oplossingen van hoogwaardige kwaliteit. Wie stuurt op kwaliteit en wil profiteren van de kennis en kunde van een distributeur met een uniek trackrecord van meer dan dertig jaar inziet nodig ik van harte uit contact met mij of een van mijn collega’s in Hilversum op te nemen.”

https://www.westbase.io/nl

Mobiele versie afsluiten