De vraag om goede connectiviteit is een kans voor het kanaal

Het Westbase.io en Cradlepoint webinar

Tijdens het webinar van Westbase.io en Cradlepoint gaan Julian Sinnige, Benelux country manager bij Westbase.io en Roger Jones, EMEA solution Architect bij Cradlepoint vertellen waarom mobiele breedband verbindingen interessante business voor het kanaal zijn.

Kwaliteit breedbandverbindingen

Westbase_CradlepointDe twee zullen ingaan op de situatie in Nederland waar het kopernetwerk wordt afgebouwd, terwijl de uitrol van glasvezel dat tempo niet kan bijhouden. Het gevolg hiervan is dat in gebieden met veel oudere (koper) infrastructuur de kwaliteit van de breedbandverbindingen verder onder druk komt te staan.

Dat speelt veel in de binnensteden. Winkeliers, bedrijven en dienstverleners hebben in de regel niet de middelen om een dedicated glasvezellijn te laten aanleggen. Ze zijn afhankelijk van wat er over het koper wordt aangeboden. Meer dan VDSL zit er voor hen niet in. De kwaliteit van die lijn kan ook nog eens flink tegenvallen. Een lage snelheid en regelmatig storingen zijn veel gehoorde klachten. Zonder internet werkt de pinautomaat niet, security systemen leveren problemen en voorraadbeheer is verstoord.

LTE en 5G goed te gebruiken

Er is echter bijna altijd een oplossing beschikbaar en dat is mobiel breedband. Het bestaat al jaren en iedereen kent het van zijn smartphone. Dat LTE en 5G ook heel goed te gebruiken zijn al een hoogwaardig alternatief voor ADSL, VDSL of Coax is veel minder bekend.

Julian en Roger zullen tijdens het webinar ingaan op de techniek en de verbeteringen die sinds de invoer van LTE zijn doorgevoerd. Die vooruitgang zorgt ervoor dat mobiel internet in de binnensteden een hogere snelheid en betrouwbaarheid kent dan het kopernetwerk. Ook zullen enkele klantcases worden besproken, zodat de toehoorder zich een beter beeld kan vormen van de voordelen van mobiel breedband.

Aandacht voor partnerprogramma

Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor het partnerprogramma. Nieuwe partners zijn van harte welkom. Westbase.io doet zaken met de system integrators, connectivity providers en veel kleinere ondernemingen en heeft een kantoor in Hilversum om deze markt maximaal te kunnen bedienen. Tijdens de uitleg over het partnerprogramma komen in ieder geval de volgende vragen aan de orde. Wat kunnen resellers van Westbase.io en Cradlepoint verwachten, wat is het aanbod van trainingen en ondersteuning bij klantcases.

Het webinar is bedoeld voor IT resellers. Als zij veel klanten in de binnensteden of werkzaam zijn in een regio met minder goede vaste breedbandinfra is het webinar zeker de moeite waard. Het helpt de kennis te vergroten en geef zicht op nieuwe business bij bestaande en nieuwe klanten. Het maakt daarbij niet uit of die klanten winkeliers, horeca of dienstverleners zijn. Iedereen heeft behoefte aan goede connectiviteit.

 

Link inschrijven voor het webinar

 

Mobiele versie afsluiten