De uitslag van de derde ronde van het NK-phishing

Na een lange zomervakantie was het op 14 september tijd voor de derde ronde van het NK-phishing. De phishingcompetitie kende een razende start waarbij in de eerste en tweede ronde maar liefst 32 van de 51 organisaties afvielen. Benieuwd hoe jouw organisatie het heeft gedaan in de derde ronde?

Wat is het Nederlands Kampioenschap Phishing (NK-phishing)?

NK Phishing-300240Het Nederlands Kampioenschap Phishing, afgekort als NK-phishing, is een gratis competitie voor IT-bedrijven. Het NK-phishing wordt door ITchannelPRO en Surelock georganiseerd.

Het NK-phishing is een competitie voor IT-bedrijven dat in het leven is geroepen met als doel om het onderwerp phishing op een plezierige, interactieve en leerzame manier onder de aandacht te brengen. Deze competitie begint in juni en eindigt in december. Tijdens deze periode ontvangen deelnemers zes phishing simulaties, welke worden verzorgd door Surelock.

Belangrijk om te benadrukken is dat het NK-phishing geen verliezers kent. De opwindende strijd draagt bij aan het verhogen van het bewustzijn binnen elke organisatie over phishing dreigingen. Deze opgedane ervaring kan vervolgens worden gedeeld om andere organisaties te helpen zich beter tegen phishing te wapenen. Desalniettemin zal er aan het einde van de competitie slechts één winnaar zijn, die de prestigieuze titel van de meest phishing bewuste organisatie van Nederland mag dragen. Als extra beloning ontvangt de winnaar ook een kwetsbaarheidsscan, die wordt aangeboden door Surelock IT Security Services.

Jaarlijks doen meer dan 50 IT-bedrijven mee aan de competitie, die allemaal een poging wagen om de meest phishing bewuste IT-partner van Nederland te worden. Aan het einde van de competitie zien we vaak dat een handvol bedrijven de finale haalt. Een groot gedeelte trapt toch in onze phishingmails. Denk jij dat jouw organisatie het beter kan? Bekijk de mogelijkheden van NK-phishing. Dit is de perfecte manier om jouw organisatie gratis te testen op hun phishingskills en het security awareness van jouw organisatie te verhogen.

Uitslag derde ronde

Voor de derde ronde hebben wij gekozen voor de OneDrive-phishingsimulatie. In de simulatie werd de deelnemer uitgenodigd door zijn of haar leidinggevende voor een voortgangsgesprek. Via de link in de e-mail konden ze het document downloaden ter voorbereiding van het gesprek. Bij de derde phishingsimulatie hebben 14 mensen op de link geklikt en hebben 5 mensen geprobeerd het bestand te downloaden.

Ben je in de phishingsimulatie getrapt en ben je benieuwd waaraan je de phishingsimulatie had kunnen herkennen? In deze video legt Ezra je stap voor stap uit hoe je de simulatie had kunnen herkennen.

Met het NK-phishing train jij jouw medewerkers op een gratis manier met het onderwerp phishing. Inschrijven voor het NK-phishing 2024 kan via: https://nk-phishing.nl/.

 

 

Mobiele versie afsluiten