De best gelezen ITchannelPRO artikelen van 2022

ITchannelPro-Logo400De redactie van ITchannelPRO heeft een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van 2022. Omdat er letterlijk honderden artikelen zijn geplaatst is het onhandig het complete overzicht weer te geven. De 10 best gelezen artikelen staan hieronder.

Verbazing

ITchannelPRO bevat artikelen van de redactie en aangeleverde content. Wat bij het doornemen statistieken blijkt is dat de eerste categorie in de regel beter wordt gelezen en ook meer reacties oplevert. Dat leidt al tot enige verbazing, maar die neemt nog verder toe bij de constatering welk artikel het beste is gelezen.

Debitel

Met kop en schouders, of het nu gaat om clicks, views of comments, steekt het artikel over het verdwijnen van Debitel boven de rest uit (link). Een merk dat in Nederland al lang uit het straatbeeld is verdwenen roept veel reacties op. Dat de melding vooral gaat over het Duitse straatbeeld maakt het artikel duidelijk niet minder interessant.

Gevoelige snaar

Iets dergelijks zien we ook bij de melding over het verbod in Zwitserland om WhatsApp te gebruiken (link). Het gaat hier over een doelgroep in een ander land, maar velen willen daar toch meer over weten.

Net als in 2021 kunnen artikelen die wijzen op het verbod een dienst te gebruiken rekenen op veel lezers. Duidelijk is dat ITchannelPRO daarmee een gevoelige snaar raakt. Tegelijk laat het zien dat de markt behoefte heeft aan dit soort informatie. Wat dat betreft is in 2023 ook weer met het nodige vuurwerk rekening te houden.Het na-ijleffect van dit soort artikelen is groot. De complexe situatie rond het gebruik van Office 365, leidt ook nog steeds tot traffic naar de artikelen (link).

Bescheiden rol

Het aantal clicks of de ranking van de artikelen speelt overigens een bescheiden rol. Doel van ITchannelPRO blijft het informeren van de doelgroep. Daarbij is bekend dat lang niet alle content voor iedereen even belangrijk is. Belangrijker is dat de lezer weet dat dergelijke informatie, met links naar de bronnen, hier te vinden is. Daarom weet de redactie op voorhand niet of een artikel heen schot in de roos is of dat het pas veel later opvalt.

De top 10 van 2022 was in meerdere opzichten een verrassing, dat zal voor 2023 niet veel anders zijn.

Top 10 ITchannelPRO arikelen 2022

  1. Debitel verdwijnt definitief van de markt
  2. De beste Wensten voor 2022
  3. Whatsapp verboden in Zwitserland
  4. Kreuze 3.0
  5. Fairphone levert toestellen aan provincie Zuid-Holland
  6. Gert-Jan Duis column – IJsje
  7. Datacenter Almere failliet
  8. Start van Q data solutions
  9. Kick-off Congres Circulaire IT
  10. Volgende week naar IFA 22
Mobiele versie afsluiten