Damovo neemt Voice & Data Network AG over als uitbreiding Europese groeistrategie

damovo-neemt-voice-data-network-ag-over-als-uitbreiding-europese-groeistrategie

Damovo, leverancier van zakelijke communicatieoplossingen en -diensten, neemt de Zwitserse voice- en dataprovider Voice & Data Network AG (Vodanet) over voor een niet nader te noemen bedrag.

Na de overname van Netfarmers in 2016, is deze nieuwe overname een volgende stap in de ‘buy and build’-strategie van Damovo. Hiermee wil het bedrijf de toonaangevende UC-provider van Europa worden. Vodanet is een belangrijke Avaya-partner in Zwitserland die het volledige Avaya-portfolio aanbiedt – waaronder een eigen Cloud-aanbod. De overname verdrievoudigt Damovo’s aanwezigheid op de Zwitserse markt, en verbetert daarnaast de mogelijkheden tot Avaya-ondersteuning in heel Europa.

“We zijn erg blij met de overname van Vodanet”, zegt Glen Williams, CEO van Damovo. “Dit bedrijf is een aanvulling op ons huidige portfolio en verbetert onze positie voor verdere groei. We kijken met name uit naar de mogelijkheden die deze overname biedt in zowel Zwitserland als voor onze hele groep.”

Carl Muehlner, Managing Director van Damovo voor Centraal-Europa: “Onder begeleiding van Claudio Donnaianna hebben we hebben al een sterke Mitel-onderneming opgebouwd in Zwitserland – de overname van Vodanet versterkt nu onze positie als voice- en dataspecialist. Er zijn maar weinig Avaya-partners die hun eigen cloudplatform hebben gebouwd, dus de ervaring en expertise van Vodanet op dit gebied zijn van onschatbare waarde voor onze verdere groei. Vodanets digitale skills en Damovo’s meertalige support bieden niet alleen een sterke basis om onze activiteiten in de regio Zwitserland verder uit te bouwen, maar ook mogelijkheden om onze aanwezigheid uit te breiden naar de Oostenrijkse markt.”

Mobiele versie afsluiten