Fortinet stelt Jaco van der Sman aan als channel manager

Cybersecurity aanbieder Fortinet heeft per 1 juli Jaco van der Sman aangesteld als channel manager. Van der Sman is zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het onderhouden en uitouwen van relaties met de Expert-status, oftewel partners die een aantoonbare focus op de Fortinet Security Fabric hebben. Daarnaast zal hij zich richten op het motiveren van de partners, en hen opleiden en trainen op het gebied van Fortinets producten en technologieën.

Van der Sman heeft een diepgaande kennis van de channelwereld, opgedaan bij verschillende distributeurs en leveranciers. Hij komt over van distributeur Westcon, waar hij meer dan tien jaar verschillende functies vervulde en zich onder ander bezig hield met business development en het aansturen van het sales-team. Ook heeft hij daar zijn kennis over verschillende security technieken en mogelijkheden verdiept. Eerder werkte hij voor D-Link en Azlan.

Stein Tiebosch, manager channel account management bij Fortinet, is enthousiast over de nieuwe aanstelling. “De vraag naar Fortinet oplossingen groeit nog steeds flink, en daarom willen we onze partners zo goed mogelijk ondersteunen met verkooptrajecten en trainingen. Het is belangrijk dat de channel manager begrijpt wat de behoeftes en mogelijke struikelblokken zijn van partners, en daarom zijn we ook heel blij met de aanstelling van Jaco van der Sman. Hij heeft ontzettend veel kennis en ervaring in huis, en bezit een groot netwerk. We verwachten dat Jaco de relaties met onze Expert-partners naar een hoger plan brengt, en hen optimaal begeleidt bij het in de markt zetten van onze innovatieve security proposities.”

Fortinet heeft dit het voorjaar het partnerprogramma Fortinet Engage geïntroduceerd. Dit programma biedt incentives en op maat toegesneden ondersteuning voor channel businessmodellen. Ook helpt het partners bij de mogelijkheid om zich in nieuwe markten te specialiseren door middel van gerichte training en certificering.

www.fortinet.com

Mobiele versie afsluiten