ConXioN brengt duurzame IT naar Nederland

Het Belgische ConXioN komt naar Nederland en zet ook hier in op duurzame ICT. Daarvoor beroept het bedrijf zich op jarenlange expertise in circulaire IT en de ondersteunende diensten die daarbij horen.

Dylan Morauw, Chris Debyser en Wouter den Ouden

ConXioN Nederland

CEO en oprichter Chris Debyser van ConXioN werkt voor de oprichting van ConXioN Nederland samen met vennoten Wouter den Ouden en Dylan Morauw. Zowel den Ouden als Morauw hebben jarenlange expertise in circulaire IT en het aanbieden van hardware. Klanten die naast hun toestellen ook licenties of software willen afnemen, kunnen rekenen op de jarenlange expertise van de ruim 100 Belgische medewerkers van ConXioN.

“Al vanaf onze eerste gesprekken voelden we meteen een klik. We deelden duidelijk dezelfde mindset rond het belang van duurzaamheid”, zegt Debyser. Ook den Ouden is enthousiast over de oprichting: “De term ‘goesting’, die zo kenmerkend is voor ConXioN, was nieuw voor ons maar kon de lading niet beter dekken. We delen de zin voor ondernemen en innoveren.”

Circulaire IT

ConXioN Nederland zal in eerste instantie focussen op circulaire IT, waarbij hardware op een verantwoorde manier een tweede leven krijgt. Binnen circulaire IT worden bedrijven begeleid in bewuster omgaan met de aankoop en het gebruik van ICT-materiaal.

“Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda bij bedrijven. We willen onze klanten helpen tegemoetkomen aan de huidige en toekomstige maatschappelijke uitdagingen. Dat kan onder andere door bewuster om te gaan met e-waste en toestellen niet meteen op de afvalhoop te gooien”, aldus Debyser. Morauw beaamt: “Vaak kunnen toestellen nog wel een rondje mee. Daarnaast hebben vele typen gebruikers ook helemaal geen nieuw toestel nodig. Door toestellen op een verantwoorde manier opnieuw aan te bieden, verlagen we niet alleen de impact van het productieproces op het milieu, maar we voorkomen ook de lange wachttijden bij nieuwe toestellen.”

Bron: ConXioN

Mobiele versie afsluiten