Comgate ziet omzet fors stijgen en zet in op Business Partners

Comgate maakt een sterke groei door dit jaar in aantal klanten, Business Partners en in omzet. Met een omzetgroei van 30% in 2019 ten opzichte van vorig jaar blijkt de IoT Service Provider succesvol in zijn productaanbod.

Dit is terug te zien in de verdubbeling van aantal klanten. Comgate heeft zich gespecialiseerd om altijd een best passende databundel aan te bieden. Het bedrijf biedt databundels in alle soorten en maten aan: vanIoT bundels op eSIM technologie tot echt onbeperkte databundels. Aan dit portofolio voegt Comgate deze week prepaid data-simkaarten toe met wereldwijde dekking. De ambitie om één van de belangrijke spelers in Europa te worden, wordt hiermee vormgegeven.

Connectiviteitsspecialist en gespecialiseerde distributeur

Comgate is de connectiviteitsspecialist en onderdeel van Capestone, dé gespecialiseerde distributeur van 4G mobiele internetoplossingen. “Wij zijn door de combinatie van onze activiteiten als geen ander in staat om krachten te bundelen op het gebied van hardware en connectiviteit. Comgate speelt in op de marktbehoefte naar meer duidelijkheid, snel kunnen starten met een project en schaalbaarheid. Door kennis van zaken wordt waarde gecreëerd voor zowel resellers als eindklanten.

Door alle type abonnementen in het portofolio te hebben kan elke klant bediend worden. Zo hebben we IoT bundels van 1 MB tot echt onbeperkt, zonder limitering of beperking per dag. Vandaag voegen we hier prepaid data-kaarten aan toe. Deze sims worden geleverd inclusief beheerportal en zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke toepassingen in 3G/4G netwerkapparatuur zoals routersMiFi’s en dongles. De Comgate Prepaid simkaarten zijn beschikbaar vanaf 100 MB tot maar liefst 10 GB en beschikbaar voor Europa en Wereldwijde dekking”, aldus Barbara Mulder, Marketing Director.

Vraag naar IoT diensten

Steeds meer resellers zien dat ze nu moeten starten met de verkoop van IoT diensten, omdat steeds meer apparaten betrouwbare connectiviteit nodig hebben met een hoge dekking en uptime. De data-abonnementen van Comgate zijn onderscheidend in de markt. Ze zijn netwerk onafhankelijk en worden gekenmerkt door een aantrekkelijk vergoedingsmodel. Dit wordt gecombineerd met persoonlijke service, zoals een vast contactpersoon, geen keuzemenu’s, verstand van zaken en maatwerk mogelijkheden.

Tweeling Capestone en Comgate

De tweeling Capestone en Comgate heeft de ambitie om te groeien tot één van de belangrijkste gespecialiseerde ondernemingen in 4G/5G & IoT oplossingen in Europa. De verkoop van gecombineerde oplossingen draagt bij aan de specialisatie. Voorbeelden zijn het failover abonnement en Tijdelijke internet pakket. De eerste is een all-in-one abonnement dat voorziet in de behoefte om nooit meer zonder internet te zitten.

Door de abonnementsvorm is er géén voorinvestering in hardware meer nodig. Deze mobiele internetoplossing biedt 24/7 uptime, omdat hij gebruik maakt van een Comgate eSIM. Bij uitval van de vaste internetlijn schakelt de router automatisch naar het sterkst beschikbare 4G netwerk. Met het Tijdelijk internet pakket wordt het voor resellers en eindklanten nog gemakkelijker gemaakt om op iedere gewenste locatie internet te hebben. Het Capestone Premium Mobile Internet Package inclusief databundel is speciaal samengesteld voor iedereen die tijdelijk een snelle internetverbinding wil huren in Nederland of Europa en zich geen downtime kan permitteren. Ook op de webshop van Capestone wordt het aanbod steeds verder uitgebreid met 4G data-oplossingen.

Investeringen

Tot slot investeert de onderneming sterk in toekomstige oplossingen, markten en technologieën. Zo heeft het bedrijf enerzijds een eigen billing engine ontwikkelt waar resellers zelf eenvoudig aan de knoppen kunnen draaien om eigen proposities te kunnen bouwen en factureren. Uniek hieraan is dat de CDR’s van alle leveranciers, van alle netwerken en technologieën, van Comgate in de billing engine gemixt kunnen worden voor op maat gemaakte end-user proposities.

Anderzijds is Capestone eigenaar geworden van 5G.nl. “Met de investering in 5G.nl laten we onze leveranciers, partners en klanten zien vooruitstrevend te zijn en investeren we in een platform waar we commercie en educatie gaan laten samenkomen. Met de investering in 5G.nl maken we onze ambities waar. Begin 2020 zullen we onze plannen omtrent 5G.nl verder presenteren” aldus Jos Ouwerkerk, Managing director.

Mobiele versie afsluiten