Comgate breidt Iot/sim aanbod uit met Managed Mobile Broadband op eSIM technologie

IoT Service Provider Comgate biedt verschillende typen IoT/data sims aan voor routers, machines en sensoren om deze slimmer te maken en te verbinden met het internet. Vanaf heden is een Mobile Broadband abonnement af te sluiten op eSIM technologie. Dit maakt hogere data volumes tegen een competitieve prijs mogelijk.

Comgate breidt Iot/sim aanbod uit met Managed Mobile Broadband op eSIM technologieEen uitgebreid geheugen op de chip zorgt ervoor dat men over-the-air van profiel kan wisselen. Deze toekomstbestendige eSIM maakt in alle landen van de EU en Nederland gebruik van 2 netwerken per land. Comgate biedt met deze uitbreiding op het portfolio antwoord op een toenemende vraag naar eSIMS technologie. Partners van Comgate kunnen deze eSIM propositie zowel wholesale als in bundels afnemen.

Een gespecialiseerd aanbod

Comgate werkt samen met verschillende leveranciers en biedt een gespecialiseerd aanbod van IoT/M2M data bundels en mobile broadband abonnementen. Met een specialisatie in IoT data SIM oplossingen op eSIM technologie welke al jaren terug gaat. Dit type simkaarten wordt geplaatst in apparaten die functioneren in een M2M- of IoT-netwerk, desgewenst met bijbehorend sim-management portal. Waar Comgate zich voorheen richtte op lagere data bundels, worden hoge data volumes nu ook beschikbaar op eSIM technologie.

Het grote voordeel van de eSIM is dat men nooit meer een simkaart hoeft te vervangen, maar op zoek kan gaan naar een ander profiel die over-the-air gewisseld kan worden. Naast 2G/3G/4G/5G kan de sim ook communiceren via andere netwerkprotocollen en CAT-M1. In een IoT portal zijn de simkaarten eenvoudig te beheren en zijn de meest voorkomende functies via API te koppelen. Alerting met een soft cap en een hard cap behoren op simkaartniveau tot de mogelijkheden. De eSIM is tenslotte leverbaar als 3-in-een sim en als embedded variant.

Dekking en uptime

“Juist bij IoT projecten is dekking en uptime cruciaal. Om deze reden past de eSIM zo goed omdat het gebruik maakt van goede connectiviteit op een bepaalde locatie. We zien dan ook een sterk toenemende vraag naar dit type connectiviteit. Connectiviteit voor pin-terminals, elektrische fietsen en zonnepanelen zijn een goed voorbeeld. Nu het tevens mogelijk is om hoog data volume op de eSIM technologie af te nemen, biedt dit nu voor toepassingen als camerabewaking en voor primaire internet ter vervanging van de vaste internetverbinding, zeer veel mogelijkheden.

De combinatie van EU dekking, schaalbaarheid van de abonnementen en het volledig kunnen beheren via een IoT portal zijn nu ook hier toegankelijk. Het beheer van meerdere simkaarten en de bijbehorende logistieke processen kan frustrerend en kostbaar zijn. Dit wordt nu volledig ontzorgd. Door een interface voor alle providers wordt de go to market van een IoT project enorm versneld.” Aldus Vanessa Claessens Sales Director Comgate.

De ondersteuning die Comgate biedt, stelt partners in staat om zonder grote financiële risico’s in te spelen op nieuwe IoT mogelijkheden. Met het oog op een enorme groei markt; de voorspelling dat 230 miljoen units in 2031 draaien op esim technologie (Source -ABI Research, 2019) biedt Comgate een toekomstbestendige oplossing aan partners. Met de uitbreiding van deze internationale propositie heeft Comgate een scherp aanbod op nationaal en internationaal niveau.

Mobiele versie afsluiten