Cloudintegraties bieden system integrators met IPaaS meer kansen dan ooit

System integrators moeten niet vrezen voor de verschuiving van on-premise naar SaaS. Sterker nog, deze ontwikkeling levert meer kansen op dan ooit. Gebruikers verwachten meer en meer dat data uit bedrijfsapplicaties eenvoudig uit te wisselen zijn, terwijl in de praktijk blijkt dat realisatie van dat soort koppelingen voor bedrijven nogal lastig is. System integrators die deze cloudapps wel snel en schaalbaar kunnen verbinden, kunnen nu dus een voorsprong nemen op de concurrentie.

Maar hoe word je deze uitdagingen als system integrator de baas? Het lijkt misschien het makkelijkst om gewoon de tools te pakken die je daarvoor voor handen heb, of om maatwerkcode te schrijven voor iedere taak. En hoewel dat voor één enkele integratie misschien goed werkt, kost deze manier van werken op de langere termijn juist meer tijd. Iets wat de winst en de relatie met de klant niet ten goede komt.

Integration Platform-as-a-Service

Beter is het daarom om te beginnen met een Integration Platform-as-a-Service (IPaaS), een reeks clouddiensten waarmee je integratieflows ontwikkelt, uitvoert en beheert en die elke combinatie van on-premise en cloudgebaseerde diensten, processen, data en apps met elkaar verbindt. Door iedereen in je team met eenzelfde tool te laten werken, kun je één integratieplatform bouwen rondom veelvoorkomende integratiescenario’s. Zo hoef je niet voor elke integratie weer een nieuwe oplossing te ontwikkelen. Oplossingen die je bouwt voor een specifieke klant, kun je dan opnieuw gebruiken als een soortgelijke mogelijkheid zich voordoet bij een andere klant.

Hoe kies je het juiste IPaaS voor jouw organisatie?

Een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een IPaaS-oplossing is dan ook dat het systeem je de mogelijkheid biedt om werk te hergebruiken. Verder moet een IPaaS om op te standaardiseren absoluut de volgende mogelijkheden bieden:

On-premise verbindingen – Onthoud dat er nog steeds veel bedrijven zijn die kritische data on-premise hebben opgeslagen, en die een oplossing nodig hebben om al die data met elkaar te verbinden. Daarnaast moet het eenvoudig zijn om legacy-systemen met cloudapps te verbinden.

Cloudgestuurde interface – 
In deze wereld van cloud en hybride is het nog steeds noodzakelijk dat integraties achter de firewall plaatsvinden. Met een cloudgestuurde interface maak je het werk van je consultants makkelijker door hen de controle te geven die ze nodig hebben, en voldoe je nog steeds aan IT-security-policies.

Groot aantal verbindingspunten – 
Hoe meer oplossingen je creëert op een gestandaardiseerd integratieplatform, des te groter je bibliotheek vol bekende en goedgekeurde integraties wordt. En hoe meer tijd je bij volgende opdrachten overhoudt om je te richten op het op maat maken, in plaats van het met elkaar verbinden van apps.Kies daarom voor een oplossing met veel verbindingspunten.

IJzer smeden als het heet is

De markt is klaar voor integratie. En met een IPaaS rond je niet alleen het aanvankelijke integratieproces snel af. Je beschikt ermee ook over een tool die het lopende onderhoud en het voeden van die integratie voor je hele team simpel en duidelijk maakt. Slimme system integrators maken gebruik van die mogelijkheden en smeden het ijzer nu het heet is.

Henk Adriaans
Director EMEA Scribe Software

Mobiele versie afsluiten