CloudCup-voorspellingen Tom (Checkpoint) en Gino (Relined)

Voorspellingen van CloudCup-deelnemers #2

Het EK Voetbal start vrijdag en dus zijn we voor wat tips voor onze CloudCup te rade gegaan bij enkele deelnemers. Vandaag de voorspellingen van Tom Tiebosch (Checkpoint) en Gino Echter (Relined) over het komende EK.

Tom Tiebosch (Checkpoint)

tom tieboschChannelmanager Tom Tiebosch van Checkpoint is een fanatieke ‘stofzuiger’ bij zijn vriendenteam van NWC in het Brabantse Asten en kijkt uit naar een verrassend EK. Hij verwacht Frankrijk als uiteindelijke winnaar omdat ze zoveel goede spelers hebben, maar plaatst hierbij wel de kanttekening dat dit op de mislukte WK’s 2002 en 2010 ook het geval was.

Volgens Tom gaan ‘kleintjes’ Zwitserland en Oranje-opponent Oekraïne zorgen voor de verrassing op dit EK. “Zwitserland is al jaren sterk en Oekraïne is knap 1e geworden in de poule met Portugal”, Oranje is dus gewaarschuwd. Hij verwacht daarentegen niet veel van Spanje, Duitsland en België. “Bij Spanje en Duitsland is het beste er wel af. Ik denk dat dit ook enigszins het geval is bij onze zuiderburen.”

‘Kleintjes gaan verrassen’

Tom houdt zijn mooiste EK-herinneringen over aan het toernooi in 2000 in Nederland en België vanwege de EK-koorts in het hele land. Ook denkt hij met plezier terug aan het onverwachte succes in de poulefase in 2008, toen beide WK-finalisten Italië en Frankrijk overtuigend opzij werden gezet. Hij verwacht niet dat Oranje weer zo’n succes gaat boeken dit toernooi: “De poulefase zouden ze moeten kunnen overleven, ik vrees dat het doek daarna snel gaat vallen. De wedstrijd tegen Schotland gaf ook niet veel hoop.”

Gino Echter (Relined)

Gino Echter is projectleader bij Relined en heeft hoge verwachtingen van wereldkampioen Frankrijk dit EK. “Ik verwacht dat de vier Franse spitsen elke verdediging he-le-maal zoek gaan spelen”. Desondanks zegt hij bij het kijken extra goed te letten op verdedigende middenvelder N’Golo Kanté.

Zijn mooiste EK-herinnering dateert van 2004, toen Nederland in de achtste finale tegen Zweden afrekende met het penaltytrauma. Gino verwacht niet dat Oranje deze editie weer een soortgelijk succes gaat boeken. “Ik ben bang dat Oranje gaat tegenvallen. Ik heb weinig vertrouwen in Frank de Boer”. Gino hoopt dat De Boer afstapt van zijn 5-3-2 formatie, volgens hem levert dit te weinig aanvallende impulsen op tegen sterke tegenstanders.

‘Oranje gaat tegenvallen’

Het liefste kijkt Gino naar de wedstrijden in de kroeg of op een afgeladen groot plein, maar dat zit er dit jaar niet in. Daarom kijkt hij deze editie vanuit huis met vrienden en/of familie. Tijdens het kijken hoopt hij op een stunt van België en voor wedstrijden van Oranje voorziet hij een hoofdrol voor Steven Berghuis.

Meedoen?

Wil je net als Tom en Gino ook meedoen aan de CloudCup? Dat kan met een team van mensen die werkzaam zijn in de IT of telecom. Er zijn mooie prijzen te verdienen waaronder een origineel Nike EK-shirt, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas en voetbalspellen, maar ook robot stofzuigers, USB-presentatiemicrofoons, een barbecue, Kärcher hogedrukreinigers en veel meer.

Info: www.cloudcup.nl


Lees hier de voorspellingen van Robert van Nouhuys (Secureworks) en Charlotte Tijhuis (Eagle Eye)

Mobiele versie afsluiten