CloudCup-voorspellingen Tim (Huawei) en Dennis (Relined)

Voorspellingen van CloudCup-deelnemers #4

Vandaag trappen Italië en Turkije om 21.00 uur in Rome het EK 2020 af! Je hebt nog tot de aftrap om je ITchannelPRO CloudCup-voorspelling voor deze wedstrijd in te vullen. Om je een handje te helpen met je voorspellingen, hebben we voetbalgoeroes Tim van Huawei en Dennis van Relined gevraagd naar hun verwachtingen dit EK.

Tim van Nimwegen (Huawei)

Voor Tim van Nimwegen, Accountmanager Government bij Huawei, is er geen twijfel over mogelijk: Frankrijk is dé topfavoriet. “Ze hebben binnen hun selectie de meeste kwaliteit en hebben een goede coach. Ook weten de meeste spelers en stafleden wat er nodig is om een eindtoernooi te winnen”. Niet verrassend komt de speler waarop hij extra let ook uit de Franse ploeg: N’Golo Kanté. De stofzuiger van Chelsea is “een ondergewaardeerde kracht die heel veel vuil werk opknapt en de balans van de Franse ploeg bewaakt.”

Een opvallende voorspelling van Tim is dat Denemarken de verrassing van het toernooi gaat worden. Aan de hand van sterspeler Christian Eriksen, gaan zij het volgens Tim schoppen tot de halve finales. Misschien gaat dat dan wel ten koste van hun zuiderburen, want Tim verwacht dat Duitsland gaat tegenvallen. “Ze zijn te lang doorgegaan met Joachim Löw. We gaan zien dat de chemie tussen hem en de spelersgroep op is.”

“Denemarken haalt de halve finale”

Zijn mooiste EK-herinnering dateert uit 2008. Dat toernooi heeft hij voor het eerst gekeken met vrienden in de stad en de kroeg. “Ik weet nog goed dat de verwachtingen laag waren, mede omdat we in de poule des doods zaten. Maar we speelden Frankrijk en Italië met fantastisch voetbal helemaal zoek. Helaas kwam het daarna snel ten einde. Maar de Markt vol met mensen in het oranje die helemaal los gingen, gecombineerd met het fantastische voetbal, blijft mij altijd bij.”

Tim verwacht niet dat Oranje deze editie een soortgelijk succes gaat boeken. “Ik vrees dat de 1/8 finales het eindstation zullen zijn dit toernooi. We zijn teveel afhankelijk van de momenten van Memphis en geven te gemakkelijk kansen weg.” Desondanks hoopt hij wel op een toernooi vol ‘memorabele momenten’ die we ons als Nederlandse fans nog lang zullen heugen.

Dennis van Jaarsveld (Relined)

Dennis van Jaarsveld, sales manager van Relined, twijfelt tussen Frankrijk en Portugal als EK-winnaar. “Frankrijk is erg sterk met veel topspelers en Portugal is erg goed in resultaatvoetbal.” Ook Italië dicht hij goede kansen toe als outsider. Hij verwacht dat ze worden onderschat en een goede kans maken als het speelschema gunstig uitvalt. Spanje gaat volgens Dennis echter tegenvallen. Wat Nederland betreft, verwacht hij dat de poulefase moeiteloos gaat worden overleefd, maar dat elke wedstrijd daarna ‘een bonus’ is.

“Elke wedstrijd na de poulefase is een bonus voor Oranje”

Tijdens het EK gaat hij extra goed letten op de Duitser Leon Goretzka en is hij ook gecharmeerd van de Schot Che Adams, spelend bij Southampton. Hoewel hij in 2006 en 2008 al bij eindrondes aanwezig was, heeft hij ‘helaas geen’ kaarten voor de wedstrijden in de Amsterdam ArenA. Hij gaat nu met vrienden op een plein of thuis kijken. Zijn mooiste EK-herinnering was zijn tweeweekse trip naar Bern in 2008. “Hoe de Zwitsers en Nederlanders daar met elkaar omgingen, was echt fantastisch.”

Hoewel het reizen dit jaar door corona een stuk lastiger is dan bij vorige edities, hoopt hij stiekem nog op een trip naar de finale in Londen op 11 juli, want ‘dat is wel het doel’.

Meedoen?

Wil je net als Tim en Dennis ook meedoen aan de CloudCup? Dat kan tot vanavond! Met een team van mensen die werkzaam zijn in de IT of telecom. Er zijn mooie prijzen te verdienen waaronder een origineel Nike EK-shirt, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas en voetbalspellen, maar ook robot stofzuigers, USB-presentatiemicrofoons, een barbecue, Kärcher hogedrukreinigers en veel meer.

Info: www.cloudcup.nl


Lees hier de voorspellingen van Kevin (Lenovo) en Izairo (Bitdefender)

Mobiele versie afsluiten