CloudCup-voorspellingen Roland Hoogerbrugge (Thales) en Sander (Nutanix)

Voorspellingen van CloudCup-deelnemers #6

Het EK Voetbal is afgelopen vrijdag van start gegaan en Oranje speelt vandaag zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne. We zijn te rade gegaan bij enkele deelnemers voor wat tips voor onze CloudCup. Vandaag de CloudCup-voorspellingen van Roland (Thales) en Sander (Nutanix) met hun meningen over het komende EK.

Roland Hoogerbrugge (Thales)

Roland Hoogerbrugge is Field Marketing Manager Benelux bij Thales en ziet graag dat België deze zomer de EK-titel pakt. Hieraan wil hij toevoegen dat zijn Belgische collega’s hem niet hebben gedwongen dit te zeggen, maar dat hij dit echt hoopt. Desondanks kijkt hij ook uit naar een verrassende prestatie van het Nederlands elftal.

Volgens Roland gaat Oranje de halve finale halen, waarin ze hopelijk ‘geen zenuwslopende of teleurstellende penalty’s’ moeten nemen. Tijdens de wedstrijden van Oranje gaat hij op het puntje van zijn stoel zitten wanneer PSV-smaakmaker Cody Gakpo in het veld komt.

‘Hopelijk geen teleurstellende penalty’s voor Oranje’

Samen met zijn kinderen die inmiddels op voetbal zitten, gaat Roland de wedstrijden van Oranje met extra veel plezier kijken. “We hebben er een jaartje langer op mogen wachten en hebben een andere bondscoach, maar ik kijk ernaar uit en hoop op mooie wedstrijden! En wie weet krijgen we een verrassende winnaar!”

Sander Zijderveld (Nutanix)

Sander Zijderveld is naast Senior Territory Manager bij Nutanix ook lid van de Oranje Vereniging. Sinds Nederland-Frankrijk in Liverpool op het EK 1996, ‘die met die gemiste penalty van Seedorf’, bezoekt hij regelmatig wedstrijden van Oranje. Zijn hoogtepunt was het EK 2004 in Portugal, waar hij alle wedstrijden van Oranje bezocht. “Vooral het stadion van Braga was echt fantastisch. Tsjechië zorgde er destijds voor dat Dick nog niet naar huis hoefde”. Hoewel hij zijn uiterste best heeft gedaan om er dit jaar ook bij te zijn, is hij uitgeloot voor alle wedstrijden, waardoor hij dit toernooi thuis beleeft.

‘Laat die juichcape maar in de winkel liggen’

Sander houdt er een opvallende favoriet op na: Schotland. Dat komt door zijn voorliefde voor de aanhang van de Schotten, die is ontstaan bij de 6-0 overwinning van Nederland op Schotland in 2003. Van hun Engelse zuiderburen verwacht Sander echter een wanprestatie: “De druk op onder andere Kane om te presteren, is te hoog en na een schandaal in de spelersgroep gaan ze door de achterdeur naar huis.” Ook de kansen van Oranje schat hij niet rooskleurig in. “We mogen blij zijn dat we mee mogen doen. Oranje wordt al in de poulefase uitgeschakeld, mede door de ‘briljante’ wissels van De Boer. Dus laat die juichcape maar in de winkel liggen. Er valt dit jaar namelijk weinig te juichen.”

Tijdens het toernooi moeten we volgens Sander extra letten op de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma. De talentvolle keeper, die deze zomer hoogstwaarschijnlijk de overstap maakt van AC Milan naar PSG, ‘zorgt ervoor dat Italië heel ver gaat komen dit EK’. Hij geeft daarnaast nog een extra tip voor alle deelnemers van de CloudCup: “Weet dat vaak de mensen met de minste kennis van voetbal de pool winnen. Dus neem alles vooral niet zo serieus.”

Info: www.cloudcup.nl


Lees hier de voorspellingen van Remco (Arrow) en Frank (Fortinet)

Mobiele versie afsluiten