CloudCup-voorspellingen Jordy Nypels (IGEL) en Jos Raaphorst (ITchannelPRO)

Voorspellingen van CloudCup-deelnemers #7

Afgelopen vrijdag is het EK begonnen en inmiddels zijn de meeste landen al een keer in actie gekomen. Deelnemers van onze CloudCup weten inmiddels al hoe ze het deze eerste dagen hebben gedaan. Jordy (IGEL) en Jos (ITChannelPRO) zijn twee van deze deelnemers en we hebben ze gevraagd naar hun verwachtingen dit EK.

Jordy Nypels

Jordy Nypels is Channel Manager Benelux bij IGEL en voor hem ligt de strijd om het EK wagenwijd open. Hij noemt vier ploegen als favoriet: Frankrijk, Italië, Portugal en België. Hierbij neigt hij het meest naar België, want ‘Lukaku scoort veel te makkelijk’. Portugal is een van zijn favorieten omdat ze een zeer uitgebalanceerd team hebben, waarbij Bruno Fernandes de dirigent van het elftal is. “Geweldige middenvelder met een groot scorend vermogen.” Van buurland Spanje verwacht Jordy erg weinig dit jaar.

‘Lukaku scoort veel te makkelijk’

Jordy had kaarten voor Nederland-Oostenrijk van aanstaande donderdag, maar hij heeft deze maanden geleden in moeten leveren. Daarom blijft zijn laatste bezoek aan een EK-wedstrijd het duel tussen Spanje en Noorwegen in De Kuip op het EK in 2000. Dit jaar volgt hij het toernooi thuis met vrienden en familie. Extra pikant is dat zijn vriendin uit België komt (‘past goed bij mijn Benelux-functie’), waardoor er gezonde rivaliteit is. Waar België zoals gezegd een van zijn favorieten is, verwacht hij dat Oranje strandt in de kwartfinale. Dat neemt echter niet weg dat hij hoopt op een stuntje van de ploeg van De Boer.

Jos Raaphorst (ITchannelPRO)

Jos Raaphorst is salesmanager van ITchannelPRO en is de voetbalgoeroe van onze redactie. Ook Jos verwacht net als Jordy onze zuiderburen als verrassende winnaar vanwege de ‘mooie mix tussen ervaring, techniek en wilskracht’. In het bijzonder let hij hierbij op de boomlange Belgische aanvallende middenvelder Hans Vanaken. De ploeg die volgens Jos tegen gaat vallen, is Italië.

Van Oranje verwacht hij geen groots spel, maar wel een mooi toernooi: “stroef en stroperig, maar uiteindelijk tot de halve finale.” Hij bewaart zijn mooiste EK-herinnering ook aan een halve finale, namelijk die tegen West-Duitsland in ’88, toen Oranje het gastland verraste met een 2-1 overwinning. “Voor het eerst in de geschiedenis reden er na afloop toeterende auto’s door ons dorp. Zuid-Europese taferelen dus.” De grote verrassing in het huidige Oranje komt volgens Jos van de 19-jarige Ajacied Ryan Gravenberch, die vorige week zijn eerste interlandgoal maakte in de 3-0 oefenoverwinning op Georgië.

‘Liever twaalf deelnemers in één land’

Jos kijkt dit toernooi thuis met vrienden en kijkt uit naar een mooi toernooi. Hij plaatst echter wel zijn vraagtekens bij de grootschalige opzet van 24 deelnemers met speelsteden in meerdere landen. Als het aan hem ligt, verdwijnt deze opzet snel weer. “Voortaan weer in één land met maximaal 12 landen.”

Info: www.cloudcup.nl


De deelnemers zijn vóór de start van het toernooi geïnterviewd.

Lees ook de CloudCup voorspellingen Roland (Thales) en Sander (Nutanix)

Mobiele versie afsluiten