Cloud4Wi stelt Nextel aan als distributeur

cloud4wi-stelt-nextel-aan-als-distributeur

Cloud4Wi, leverancier van het toonaangevende Wi-Fi guest platform Volare, stelt Nextel aan als distributeur voor de Benelux. Nextel voegt deze oplossing toe aan zijn WiFi-portfolio met onder meer Aerohive en Alcatel Lucent Enterprise.

Ed Jans, algemeen directeur van Nextel: “De dagen dat we klanten WiFi leveren voor enkel connectiviteit zijn voorbij. Tegenwoordig gaat het om hoe WiFi hun business versterkt. Dit omvat een gepersonaliseerde  klantbenadering, business intelligence genereren, een optimale klantbeleving en efficiënte operations. Cloud4Wi’s platform Volare is een ideale keuze, met oplossingen voor sectoren zoals retail, hospitality en amusement, en het is een echte trendsetter in de branche – met diverse geïntegreerde communicatiefuncties voor gangbare sociale media waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn.”

Cristina Parigi, Channel Manager bij Cloud4Wi vult aan: “Nextel biedt Cloud4Wi een nieuw kanaal naar WiFi-resellers in de Benelux. Voor Volare is een actieve distributeur cruciaal. Ze moeten een continue relatie en ondersteuning bieden aan resellers. Ook zijn zij het die resellers uitdagen om innovatief en ondernemend om te gaan met de vraag van klanten. Met een jarenlang consistent beleid heeft Nextel bewezen een echte Value Added Distributor te zijn. De resellerkanalen, opgebouwd voor onder meer Aerohive en Alcatel-Lucent, zijn voor ons zeer waardevol en vergaande integraties met deze merken vormen een sterk fundament voor onze nieuwe innovaties. Zo biedt Volare geïntegreerde Presence en Lokalisatie Analytics, hetgeen bedrijven waardevolle inzichten geeft in hoe klanten zich bewegen bij een bezoek aan hun vestigingen.”

Over Cloud4Wi

Cloud4Wi biedt het toonaangevende service platform Volare voor geavanceerd gasten WiFi. Met Volare versterken grote retailers, restaurantketens  en winkelcentra hun merken door bestaande netwerken te gebruiken om gasten van WiFi te voorzien. Hierbij komen de organisaties direct in contact met hun klanten en wordt ook direct waardevolle klantinformatie ingewonnen.

Volare is gebaseerd op een open cloud-based platform en wordt gedistribueerd via channel partners. Ze bedienen meer dan 45 miljoen mobiele gebruikers, over 15.000 locaties in meer dan 80 landen. Klanten zijn onder meer Alliance, Armani, Burger King, Clarks Shoes, Ermenegildo Zegna, Olive Garden, Prada, Ferrovie dello Stato Italiane, Enforta en Telecom Italia. Het bedrijf is gebaseerd in San Francisco met kantoren in London, Paris, Milan, Pisa en Manila.

Over Nextel

Nextel is voor Nederland masterdistributeur van merken als Alcatel-Lucent Enterprise, NEC, Aerohive, Awingu en Cloud4Wi. Nextel bedient hiermee zo’n 200 ICT-resellers die zakelijke oplossingen bieden voor telecommunicatie, WiFi en mobiele werkplekken. Door slechts enkele hoog gekwalificeerde merken op te nemen in het portfolio, legt Nextel zich volledig toe op het ondersteunen van resellers en zakelijke klanten met oplossingen van deze merken. Vergaande specialisatie, een duidelijke focus op de doelgroep en een multi disciplinair serviceapparaat vormen de ruggeraat van Nextel’s value added distributie.Nextel BV in Nederland werkt op diverse terreinen nauw samen met Nextel NV in België. Beide bedrijven zijn een zelfstandige werkmaatschappij van de TeleLinQ holding.

Mobiele versie afsluiten