Cisco ziet omzet met 9 procent dalen

Cisco heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 11,9 miljard dollar gerealiseerd, een daling van 9 procent. De nettowinst kromp met 26 procent en kwam uit op 2,2 miljard dollar.

De omzet uit productverkoop daalde met 13 procent, de service-omzet was 2 procent lager. Binnen de productomzet was er sprake van een groei van 6 procent in security. Infrastructuurplatforms brachten 16 procent minder in het laatje, applicaties 8 procent minder.

cisco-lijft-broadsoft-in-voor-2-miljard-dollar

CEO Chuck Robbins sprak van een solide start van fiscaal 2021 en signaleerde tekenen van verbetering in het bedrijf dat moet opereren in onzekere omstandigheden. “We zetten met een gedifferentieerd innovatief portfolio in op langetermijn groei en het verwerven van een positie als vertrouwde technologiepartner die keuze en flexibiliteit biedt aan onze klanten. We zien veel geweldige kansen in het verschiet, aangezien elk bedrijf in elke branche zijn digital-first-strategie versnelt.”

De kwartaalresultaten weerspiegelen een sterke uitvoering van de verkoopstrategie, met sterke marges ondanks de uitdagende marktomstandigheden.
“We zijn doorgegaan met het transformeren van ons bedrijf door meer softwareaanbiedingen en abonnementen, waardoor de uitgestelde omzet jaar op jaar met 10 procent groeit. Ook realiseerden we een sterke groei van de operationele cashflow en gaven 2,3 miljard dollar terug aan onze aandeelhouders,” aldus CFO Kelly Kramer.
Cisco verwacht in het lopende tweede kwartaal een omzet tussen 11,36 en 12,01 miljard dollar.

www.cisco.com

Mobiele versie afsluiten