Cisco van plan BabbleLabs over te nemen

Cisco kondigt via zijn blog aan dat het voornemens is om BabbleLabs over te nemen. Dit bedrijf is leverancier van geavanceerde AI-technologie om de menselijke stem en spraak te onderscheiden van ongewenst (achtergrond)geluiden. Cisco gaat BabbleLabs toevoegen aan zijn Webex-tools.

Onderdrukking van achtergrondgeluiden kan de prestaties van videoconferencing tools fors verbeteren. De technologie van BabbleLabs kan stofzuigers, sirenes en andere storende geluiden dempen waardoor stemmen duidelijker naar voren komen in onder andere videoconferencing. “Met BabbleLabs voegen we deze technologie native toe aan de ruisonderdrukking aan ons Webex-portfolio”, aldus het bericht.

Er is volgens Cisco duidelijk behoefte aan deze oplossing. Volgens eigen wereldwijd onderzoek over de toekomst van werken, zegt 98 procent van de werknemers frustratie te ervaren door afleiding tijdens videovergaderingen als ze thuis werken. Twee van de top 5 van genoemde frustraties gaan over achtergrondgeluiden – hetzij van andere deelnemers, hetzij aan de eigen kant van het gesprek.

Bron: Cisco

Mobiele versie afsluiten