Chinees topmerk Caltta wil via Nederlands WNCS West-Europa veroveren

De Nederlandse distributeur van portofoons, mobilofoons en andere mobiele communicatieapparatuur WNCS BV heeft het gerenommeerde Chinese merk Caltta aan zijn portfolio toegevoegd. Via zijn nieuwe Nederlandse partner wil Caltta Technologies de West-Europese markt gaan veroveren.

WNCS-CalttaCaltta Technologies is de voormalige Private Mobile Radio Divisie van ZTE, de op een na grootste telecom leverancier in China en de vierde wereldwijd. Het merk is onder meer bekend door de ontwikkeling van de eerste tri-mode radio. Caltta telt 700 medewerkers en heeft meer dan 300 patenten.

Europese markt

Onlangs werd het dochterbedrijf onafhankelijk van ZTE. Het doel is een van de topaanbieders in Europa te worden op het gebied van Digitale Mobiele Radio (DMR), Push To Talk over Cellular (PoC), Long Term Evolution (LTE) en het 5G-netwerk. Daarvoor breidt Caltta zijn distributienetwerk in Europa uit met top partners.

WNCS BV is al decennia actief op het gebied van professionele, bedrijfskritische mobiele communicatie en versterkt hiermee zijn marktpositie in de Benelux. WNCS BV is onderdeel van de Ravelin groep. Die bestaat uit een aantal werkmaatschappijen op het gebied van professionele mobiele communicatie oplossingen die elkaar aanvullen. Daardoor vormen de Ravelin bedrijven de ideale combinatie voor de verzorging van mobiele netwerken. Van ontwerp tot aan implementatie en after sales service. Het heeft een uitgebreid reseller netwerk in de Benelux en is toonaangevend in zijn vakgebied.

4G en 5G kennis in huis

“Caltta is een uitstekende optimalisatie van ons producten- en dienstenaanbod. Hiermee kan ons resellerkanaal zich nog uitgebreider profileren”, zegt Lucien de Groot van WNCS. “ Met Caltta halen we een speler in huis die op het gebied van 4G en 5G al jarenlang, alle kennis in huis heeft. Caltta kan zeker gezien worden als technologie onafhankelijke totaal oplosser. Het sluit naadloos aan op ons bestaande portfolio. Dat varieert van smalbandige Land Mobiele Radio netwerken tot en met onze breedband multifunctionele platformen.”

“Caltta selecteert de beste partners om ons te helpen ons volledige assortiment producten en oplossingen op de Europese markt te implementeren. We zijn verheugd dat de Ravelin groep, WNCS BV,  zich bij onze familie van distributeurs voegt”, zegt Javier Lopez, directeur West-Europa bij Caltta Technologies. “Onze expertise in smalband (DMR) en breedband (LTE / 5G) radiosystemen wordt gecombineerd met de sterke technische, commerciële en financiële reputatie van Ravelin. We zullen ons bedrijf ertoe aanzetten om het beste te bieden voor dit gezamenlijke project.”

Mobiele versie afsluiten