Capestone betreedt LoRaWAN® markt in samenwerking met Tektelic

CapestoneDistributeur van wireless 4G/5G, WiFi & IoT oplossingen Capestone betreedt een nieuwe markt door ook LoRaWAN ® technologie van Tektelic op te nemen in het portfolio.

LoRaWAN® is een netwerkprotocol met groot bereik en een laag energieverbruik. In februari 2021 heeft Capestone een distributie overeenkomst gesloten met Tektelic om het gehele portfolio zowel stand-alone als in combinatie met 4G/5G netwerkdiensten en connectiviteit te kunnen leveren. Een totaaloplossing dat partners van Capestone de mogelijkheid biedt onderscheidend te zijn en nieuwe markten aan te boren.

IoT Service Provider Comgate

LoRaWAN is ontworpen voor grote IoT-implementaties waarbij duizenden apparaten in een netwerk zijn opgenomen met een beheersbaar aantal gateways. Deze gateways kunnen meerdere kanalen bewaken en meerdere berichten tegelijkertijd verwerken. “Via onze 4G/5G hardware dienstverlening kregen we steeds vaker de vraag of Capestone ook (private) LoRaWan oplossingen aanbiedt. Dit was ook het geval voor zusteronderneming en IoT Service Provider Comgate dat internationaal connectiviteit voor IoT projecten levert. Denk aan projecten voor smart building, smart industry en landbouw projecten. Het partnership met TEKTELIC biedt ons de mogelijkheid om klanten te kunnen bedienen van a tot z. Het portfolio is complementair, wereldwijd inzetbaar en de technologie past volledig in onze Wireless ambities en strategie”, aldus Jos Ouwerkerk, Managing Director Capestone.

Een belangrijke eigenschap van LoRaWAN is afstand waarover gegevens kunnen worden verzonden. Capestone biedt ‘lite’ gateways, ideaal voor indoor kantoorpand applicaties. Het heeft ook robuuste, grotere gateways met meer vermogen, waardoor de afstand nog verder kan toenemen tot de sensoren. We zien naast landbouw en smart building toepassingen ook een toename van private Lora toepassingen in industriële complexen. Daar waar de afstanden groot kunnen zijn en een private netwerk van belang is.

Laagdrempelig

Lora is een laagdrempelige techniek, zonder hoge initiële kosten, voor het versturen van kleine hoeveelheden data. TEKTELIC is leverancier van LoRaWAN IoT-gateways, sensoren en maatwerkapplicaties. De combinatie van deze elementen zorgt voor een krachtige end-to-end-oplossing die eenvoudig, snel en kosteneffectief kan worden ingezet om aan de meest veeleisende IoT-gebruikersvereisten te voldoen. Samen met TEKTELIC biedt Capestone LoRaWAN oplossingen voor de meeste wereldwijde ISM-frequentiebanden en zijn producten geschikt voor een breed scala aan verticale toepassingen. Variërend van bedrijfs- en commerciële implementaties tot serviceproviders en industriële oplossingen.

Over Capestone

Capestone is dé specialist in 4G LTE oplossingen voor de zakelijke markt. Daarnaast is Capestone expert op het gebied van robuuste en explosieveilige telefoons.  Het productassortiment van Capestone is zorgvuldig samengesteld en uitgebreid getest.  Capestone onderscheidt zich door flexibiliteit, uitgebreide expertise bij zijn medewerkers en het persoonlijke contact met resellers, partners en klanten.

Mobiele versie afsluiten