Canalys: Huawei verkoopt in Q2 meer smartphones dan Samsung

Huawei heeft in het tweede kwartaal van 2020 voor het eerst meer smartphones wereldwijd verzonden dan welke andere leverancier dan ook. Het is het eerste kwartaal in negen jaar dat een ander bedrijf dan Samsung of Apple de markt heeft geleid. Huawei heeft 55,8 miljoen apparaten verzonden, een daling van 5 procent op jaarbasis. Maar op de tweede plaats kwam Samsung met 53,7 miljoen smartphones, een daling van 30 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019.

Huawei is nog steeds onderworpen aan beperkingen van de Amerikaanse overheid, die haar activiteiten buiten het vasteland van China hebben belemmerd. De overzeese verzendingen zijn in het tweede kwartaal met 27 procent gedaald. Maar het is gegroeid om zijn binnenlandse markt te domineren, waardoor zijn Chinese verzendingen in het tweede kwartaal met 8 procent zijn gestegen, en het verkoopt nu meer dan 70 procent van zijn smartphones op het vasteland van China. China is het sterkst uit de pandemie van het coronavirus gekomen: fabrieken zijn heropend, de economische ontwikkeling is aan de gang en er zijn strenge controles op nieuwe uitbraken.

“Dit is een opmerkelijk resultaat dat maar weinig mensen een jaar geleden hadden voorspeld”, zegt Canalys Senior Analist Ben Stanton. “Zonder corona was het niet gebeurd. Huawei heeft volledig geprofiteerd van het Chinese economische herstel om zijn smartphoneactiviteiten nieuw leven in te blazen. Samsung is zeer klein aanwezig in China, met een marktaandeel van minder dan 1 procent, en haar kernmarkten, zoals Brazilië, India, de Verenigde Staten en Europa, werden geteisterd door uitbraken en daaropvolgende lockdowns.”

Bron: Canalys

Mobiele versie afsluiten