Canalys: 11% minder afzet smartphones in Q1 2022

De wereldwijde verzending van smartphones lag in Q1 2022 11 procent lager ten opzichte van Q1 2021, zo meldt Canalys. Het onderzoeksbureau noemt als redenen de ongunstige economische omstandigheden en weinig vraag.

canalys-wereldwijde-smartphonemarkt-groeit-1-in-q3-2019

Samsung leidde de markt met een aandeel van 24 procent, een stijging van 19 procent vergeleken met Q4 2021 toen de leverancier zijn portfolio vernieuwde voor 2022. Apple staat op een tweede plek dankzij de groeiende vraag naar zijn iPhone 13-serie. Xiaomi bleef op de derde plaats vanwege de goede prestaties van zijn Redmi Note-serie. OPPO (inclusief OnePlus) en vivo vervolledigen de top vijf met aandelen van 10 en 8 procent.

“De toonaangevende leveranciers blijven groeien door het verbreden van hun apparatenportfolio’s voor 2022. En dat ondanks de dreigende onzekerheid op de wereldmarkten”, zegt Canalys-analist Sanyam Chaurasia. “De iPhone 13-serie blijft voldoen aan de vraag van de consument, en de nieuwe iPhone SE blijft een belangrijke factor voor het middensegment van Apple. Samsung vergroot de productie van zijn populaire A-serie om agressief te kunnen concurreren in het midden- tot laagsegment. Daarbij gaf het zijn 2022-portfolio een opfrisbeurt, inclusief de flagship Galaxy S22-serie. Chinese leveranciers blijven echter kampen met leveringsbeperkingen en kunnen daardoor wereldwijd lastig groeien.”

Bron: Canalys

Mobiele versie afsluiten