BroadForward wint GLOMO Award bij MWC

Het Amersfoortse BroadForward heeft gisteren de GLOMO Award van GSMA gewonnen voor de beste doorbraak in mobiele en netwerksoftware. De oplossing 4G-5G Hybrid Core van BroadForward maakt het mogelijk om bestaande 4G-netwerkcomponenten (en zelfs legacy 2G/3G-systemen) te behouden en te combineren met nieuwe 5G-kernnetwerkfuncties in een virtuele omgeving.

De GSMA is de toonaangevende brancheorganisatie die de belangen behartigt van mobiele operators en andere spelers op het gebied van ecosystemen over de hele wereld. De BroadForward-softwareoplossing is bekroond voor zijn baanbrekende innovatie waarmee operators een 4G-5G Hybrid Core kunnen inzetten. De intelligente softwareoplossing zorgt ervoor dat operators geen aparte silo’s voor 4G en 5G hoeven te bouwen en onderhouden, en niet van de ene op de andere dag hoeven over te schakelen van 4G naar 5G Core.

Zonder een Hybrid Core moeten operators een volledige set nieuwe 5G-netwerkfuncties aanschaffen voor een volledig gevirtualiseerde servicegebaseerde Core-netwerkarchitectuur. Daarnaast moeten ze overstappen op HTTP/2 als de 5G-signaleringstechnologie. Om te voorkomen dat operators deze grote stappen in één keer moeten zetten, stelt de BroadForward geconvergeerde signaleringsoplossing hen in staat om meerdere generaties generaties uit hun core netwerk naast elkaar te gebruiken en tegelijkertijd te laten samenwerken.

GLOMO Awards

De GLOMO Awards worden beschouwd als een erkenning van productinnovatie en prestatie in de mobiele en digitale industrie. Dit is de 26e editie van de GLOMO Awards, die elk jaar wereldwijd honderden inzendingen trekt. De juryleden zijn vooraanstaande experts uit de industrie, analisten, journalisten, academici en vertegenwoordigers van mobiele operators.

Meer dan 70 serviceproviders wereldwijd

Operators gebruiken de oplossing van BroadForward voor elke combinatie van de ingebouwde routering, interworking, beveiliging of opslag en de integratie en co-existentie van 2G, 3G, 4G, 5G, vaste netwerken en wifi. Meer dan 70 serviceproviders wereldwijd gebruiken de oplossing (MNO’s, MVNE’s, MVNO’s, IPX, IoT), met combinaties van kernsignaleringsfuncties voor alle mobiele toegangstechnologieën, waaronder 5G.

Grote eer

Voor CEO Taco Schoute van BroadForward is de erkenning van GSMA een ‘grote eer’. “Operators zijn steeds meer op zoek naar de beste producten zoals die van ons om de complexiteit en kosten te verminderen en tegelijkertijd de flexibiliteit te vergroten op weg naar een gevirtualiseerde 5G Core”, zegt hij. “De oplossing van BroadForward ondersteunt een flexibele netwerkovergang van legacy-producten naar de equivalente 5G NG-functies. Dit is waar we goed in zijn en hoe we operators kunnen helpen bij het flexibel en beheersbaar inzetten van nieuwe generaties netwerken.”

Bron: BroadForward

Mobiele versie afsluiten