BroadForward en 1NCE werken samen

om te voldoen aan toekomstige eisen van 5G en verder

1NCE maakt gebruik van BroadForward’s containerized signaleringsplatform en ondersteunt daarmee haar eigen IoT-netwerk om kosteneffectiever, flexibeler en toekomstbestendiger te worden

1NCEBroadForward leverancier van intelligente signaleringssoftware, maakt bekend dat het met succes meerdere core network routing functies heeft ingezet bij 1NCE, de eerste leverancier van connectiviteit en software voor IoT tegen een wereldwijd vast tarief. 1NCE maakt gebruik van de BroadForward-oplossing, waardoor het kosteneffectieve en flexibele routingdiensten kan leveren voor hun wereldwijde cellulaire IoT-netwerk, en waardoor haar netwerk klaar is voor de toekomstige eisen van 5G en verder.

Volgens analisten van GSMA Intelligence zal de wereldwijde Internet of Things (IoT) markt tegen 2025 goed zijn voor 900 miljard dollar aan inkomsten. 1NCE is een marktleider met meer dan 7.000 klanten en 10 miljoen beheerde verbindingen. Ze zijn een marktverstoorder, niet alleen door directe toegang te bieden tot haar netwerken en roaming partners via 2G, 3G, 4G/LTE, NB-IoT en LTE-M in meer dan 100 landen wereldwijd, maar ook door het aanbieden van een zeer concurrerend forfaitair IoT data plan.

EOL

De routing functies die draaien op BroadForward’s geconvergeerde signaleringsoplossing, ondersteunen on-the-fly management van signaleringsscenario’s over alle SS7, Diameter en HTTP/2 IoT-verkeer. De oplossing ondersteunt het combineren van deze netwerkfuncties op hetzelfde platform met andere BroadForward netwerkproducten, zoals de SS7 en Diameter Firewall, alsmede de 5G SCP en SEPP.

Operators noemen verschillende redenen voor het vervangen van hun legacy-apparatuur, zoals producten die End of Life (EOL) zijn verklaard, netwerkrationalisatie en kostenreductie, evenals High Risk Vendor (HRV) programma’s die worden afgedwongen door overheden en toezichthouders.

Younes Allaki, Chief Technology Officer bij 1NCE: “Hoewel 5G snel groeit, draait het grootste deel van onze cellulaire IoT-business nog steeds op 3G en 4G. BroadForward helpt ons echter om aan de toekomstige vraag te voldoen door ons in staat te stellen het verkeer gemakkelijk te verschuiven naar waar het nodig is. De samenwerking geeft ons meer flexibiliteit en stelt ons in staat om tegelijkertijd te rationaliseren en te moderniseren – waardoor we een geconvergeerde oplossing hebben die toekomstbestendig is richting 5G en verder.”

Levenscyclus

BroadForward CEO, Taco Schoute: “1NCE heeft een volledig gevirtualiseerd core netwerk en is er trots op dat het klanten snel kan ondersteunen op alle ondersteunde netwerktechnologieën. De levenscyclus van legacy-producten die zijn ontworpen voor specifieke technologieën en use cases zijn beperkt. De ontwikkeling van de BroadForward converged signaling oplossing is open-ended en continu. Naast ondersteuning voor 2G, 3G en 4G gecontaineriseerde netwerkfuncties, ondersteunt onze oplossing nu al 5G.  en zal blijven evolueren om aan latere technologie-eisen te voldoen. Deze aanpak heeft ons ook de GSMA Award 2021 voor Best Mobile & Network Software Breakthrough opgeleverd.”

Mobiele versie afsluiten