BroadForward brengt SEPP-Trialprogramma voor 5G-roaming

BroadForward, leverancier van intelligente signaleringssoftware, heeft aangekondigd dat meerdere serviceproviders zich hebben aangesloten bij het Security Edge Protection Proxy (SEPP) trial program.

 

Deze is ontworpen om IPX-providers en mobiele operators in staat te stellen de SEPP-functionaliteit efficiënt te testen voor verschillende 5G-roaming-scenario’s binnen hun lab-omgevingen. Met dit programma kunnen deelnemende dienstverleners waardevolle ervaring opdoen met deze essentiële netwerkfunctie voor 5G-roaming, zo zegt de leverancier.

Het SEPP-trial program omvat voorbereide testsets, die een uitgebreid testkader bieden voor het evalueren van de mogelijkheden van de SEPP in verschillende 5G-roamingscenario’s. Als deelnemers aan het programma kunnen roaming interconnect spelers (IPX-providers) en mobiele operators de functies en mogelijkheden van de SEPP en de compatibiliteit met hun bestaande infrastructuur beoordelen.

Eerste 5G Standalone Roaming-oplossing

De BroadForward SEPP heeft in november 2022 erkenning gekregen als enabler van ’s werelds eerste live 5G Standalone Roaming-oplossing. Sindsdien heeft BroadForward een leidende positie ingenomen in de emerging SEPP-markt, met verschillende trials en commerciële contracten.

“Het SEPP-trial program is een kans voor dienstverleners om uit de eerste hand de geavanceerde mogelijkheden van ons SEPP-product te ervaren”, aldus Taco Schoute, CEO van BroadForward. “We begrijpen het belang van naadloze en veilige roaming in het 5G-tijdperk en onze SEPP-oplossing is ontworpen om te voldoen aan de veranderende eisen van de branche. Analisten hebben aangegeven dat het omslagpunt voor 5G Standalone dit jaar zal zijn – wat in lijn is met de toenemende vraag naar onze SEPP. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer 5G-roaming precies grootschalig van de grond komt, zien we dat dienstverleners voorbereid willen zijn en op tijd de benodigde netwerkfunctie voor 5G-interconnect in hun netwerk willen hebben.”

Het SEPP-trial program loopt nu een paar maanden en biedt deelnemers toegang tot de SEPP-software van BroadForward en technische ondersteuning tijdens het testproces.

Mobiele versie afsluiten