Britse cyberverzekering duurder en lastiger

organisaties treffen zelf ook meer maatregelen

Volgens Databarracks heeft 70 procent van de Britse bedrijven de laatste 12 maanden hun cyberverzekering aangepast omdat dat nodig was en vaak ging dat gepaard met een hogere premie.

Databarracks stelt dat 57 procent van de Britse organisaties met een cyberverzekering het afgelopen jaar melding hebben gedaan van een of meer cyberaanvallen met schade. Of je daaruit kunt afleiden dat het hebben van een dergelijke verzekering verstandig is zegt het bedrijf niet.

Wel geeft het aan dat de verzekeraars de voorwaarden wederom hebben aangepast. 41 procent van de verzekerde bedrijven maakt daar melding van. Andere voorwaarden zijn niet gelijk aan hogere kosten. Dat was namelijk bij slechts 29 procent van de verzekerden het geval. Uit het onderzoek valt trouwens niet op te maken of verzekeraars bestaande verzekeringen uitkleden om de tarieven onveranderd te laten.

Verder staat er te lezen dat Britse organisaties zelf meer maatregelen treffen dan voorheen. De security budgetten nemen toe en er worden vaker trainingen gegeven voor een grotere groep personeelsleden. Dit is positief omdat het bijdraagt aan meer awarenesss en alertheid. Hierbij hoort de kanttekening dat dergelijke maatregelen ook voorwaarde zijn om een cyberverzekering te kunnen afsluiten. Dus een deel van de budgetverhoging is noodzakelijk over verzekerd te blijven.

Mobiele versie afsluiten