Bij ons in de IT: terugblik op MWC 2024

‘Beste editie tot nu toe’

Het Mobile World Congress in Barcelona was voor het NL Paviljoen en de Nederlandse delegatie een groot succes. Meer dan 40 bedrijven en 200 personen namen deel aan het NL Paviljoen, waar technologie een prominente plaats innam, en waar de cruciale rol van digitale connectiviteit in de Nederlandse economie werd benadrukt.

Minister Adriaansens van EZK bezocht het NL Paviljoen en vestigde de aandacht op het belang van het Nederlandse innovatievermogen in dit domein. Digitale connectiviteit, zo bevestigde de minister, is een gamechanger voor de Nederlandse economie. De investering van Topsector ICT in het NL Paviljoen bevordert internationale samenwerking op het gebied van digitale connectiviteit en 6G-technologie.

6G-innovatie

Met de opkomst van 6G, de volgende fase in digitale connectiviteit, is een wereldwijde wedloop ontstaan. Nederland zet zich in voor een vooraanstaande rol in het onderzoek en de innovatie van 6G, gesteund door financiering van het ‘6GProgramma’ van de EU en een (voorwaardelijke) toekenning van € 203 miljoen vanuit het Nationaal Groeifonds aan Future Network Services (FNS), met ondersteuning van Topsector ICT. Deze inzet is essentieel om de concurrentiepositie van Nederland in de mondiale ontwikkeling van 6G te handhaven.

NL Paviljoen

Bij de opening van het Nederlandse paviljoen benadrukte Frits Grotenhuis van Topsector ICT het belang van een krachtige Nederlandse aanwezigheid op het Mobile World Congress, samen met partners van het FNS-groeifondsconsortium. De Topsector ICT stimuleert innovatie in digitale technologie zoals AI en digitale connectiviteit, waarbij het MWC fungeert als een essentieel platform voor het delen van kennis over ICT-ontwikkelingen, inclusief connectiviteitstechnologieën, cyberbeveiliging en andere digitale domeinen.

Vier dagen lang was het aangenaam druk op het NL Paviljoen. Naast een gevarieerd dagprogramma waren er externe tours en kwamen er delegaties van andere landen op visite. Organisator Mark Beermann van het NL Paviljoen kijkt zeer tevreden terug op ‘de beste editie tot nu toe’. Kers op de taart was het winnen van een GLOMO Award door Fairphone.

Het Mobile World Congress vond plaats van maandag 26 tot en met donderdag 29 februari in Barcelona.

 

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2024 #01)

Mobiele versie afsluiten