Betekenis

President Kennedy vroeg tijdens een bezoek aan NASA aan een schoonmaker wat zijn taak was binnen NASA. ‘Ik help mee om de mens op de maan te krijgen Mr.President…’, was zijn antwoord. En hij had gelijk. In de ruimtevaart mag er letterlijk geen vuiltje aan de lucht zijn.

Betekenisvol werk is een belangrijke driver in de motivatie van managers en medewerkers. In onze sector is dat niet anders. Die betekenis weerklinkt in de feedback van onze collega’s, onze leveranciers en onze klanten. De digitale revolutie is gelanceerd. En wij waren erbij.

Als branche mogen we ons een veer in ons achterste steken. De switch naar massaal thuiswerken is vlekkeloos verlopen en ook op andere manieren dragen we ons steentje bij in het doorstaan van deze crisis. Een klein voorbeeldje, was een verzoek van een goede klant om Ring Indoor Cam’s met spoed te leveren aan het Maxima Medisch Centrum.. Met dank aan de leveranciers, de ongelofelijke inzet van ‘onze jongens’ in het warehouse, de persoonlijke effort van onze klant en het ziekenhuis zelf, zorgden we er samen voor dat de aanwezige corona patiënten geen moment meer uit het oog werden verloren. En dat binnen een tijdsbestek van een paar uur.

De relatie met onze klanten en leveranciers is intenser geworden. Gesprekken gaan dieper dan het ‘praatje pot’. Door Corona zijn we meer van elkaar te weten gekomen. Over de dingen die er toe doen. Ook tussen collega’s en teams onderling worden de banden hechter. Geen hei-sessie of teambuildingsuitje kan tippen aan de positieve dynamiek die deze crisis met zich meebrengt.

Maar bovenal beseffen we ons, ondanks en dankzij de noodzaak van digitalisering, meer dan ooit dat alles wat we doen, toch vooral mensenwerk is. Betekenisvol mensenwerk.

Viva la Revolucion!

Tot de volgende!

Gert-Jan

Mobiele versie afsluiten