Benelux winnaar Ingram Micro Comet Competition bekend

benelux-winnaar-ingram-micro-comet-competition-bekend

Op 19 november vormde Landgoed Wolfslaar in Breda het decor voor het Comet Competition Benelux Event van Ingram Micro. Vanuit de Benelux deden 130 start-ups mee aan de Comet Competition. De 15 finalisten mochten er hun eigen software persoonlijk presenteren aan de Benelux jury.

Naar aanleiding van de pitches werden aan het eind van de dag een winnaar en drie runners up gekozen. Rob Lai, Senior EcoSystem Partnership Executive van Ingram Micro Cloud Global, was voor deze gelegenheid speciaal uit San Francisco overgevlogen. Hij maakte deel uit van de jury, die verder bestond uit Job Verhagen (Intercept), Sebastien Toupy (The Next Web), Roel Reijnen (TIIN Capital), Michiel Alkemade (Smart Profile), Johan Vansimpsen (Ingram Micro), Paul Hermans (Ingram Micro) en Bart van der Knaap (Microsoft).

De Comet Competition is ontwikkeld om startup tech bedrijven te helpen. De winnaar ontving $ 100.000 aan go-to-market funding, de drie runner-ups kregen $ 50.000 voor go-to-market funding. De winnaar van het Comet Competition Benelux event gaat naar de IM #CloudSummit in 2020 om daar tegen de andere regionale winnaars te strijden om niet minder dan $1 miljoen in contanten.

De winnaars van $ 50K funding:

·         Boudewijn Nuij en Fergus Keith van QS solutions met een #security scan om de identity infrastructuur van het netwerk in kaart te brengen, inclusief een rapport met zwakheden in de oplossingen.

·         Maarten Raemdonck van www.spencer.co voor een baanbrekend employee experience platform. ‘Attract retain and engage your workforce, through the power off employee experience.’

·         Hessel Kuik van Bizcuit met de ‘Swiss Army Knife App voor ondernemers’. Bankieren, betalen en facturatie in één app volgens de nieuwe richtlijnen van de #PSD2 wet die net in werking is getreden.

Rick van Esch van Chatlayer won de $100 K-prijs met een platform voor conversational AI gericht op chatbots en voicebots. De AI is zelf ontwikkeld en kan zonder veel techniek in diverse talen worden gedeployed.

Er volgen nu nog soortgelijke Awards in Londen, Stockholm, München, Barcelona, Parijs en tot slot Tel Aviv.

De grote finale voor $1.000.000 contant is bij de Ingram Micro Cloud Summit die van 12-14 mei 2020 in Miami wordt gehouden.

Mobiele versie afsluiten