Bechtle continueert groei ondanks COVID19

bechtle

Bechtle AG wist ondanks de Corona-pandemie en de daarmee verband houdende onzekerheden in Q3 van 2020 te blijven groeien. De omzet steeg met 7,4 procent tot 1,4 miljard euro, de bruto winst nam toe met 25,7 procent en kwam uit op 73,3 miljoen euro.

“We zijn erg tevreden over de prestaties in het derde kwartaal, omzetgroei en winstprestaties waren beter dan verwacht. Bechtle opereert competitief en ons bedrijfsmodel blijkt bijzonder crisisbestendig”, aldus CEO Thomas Olemotz.

Onderverdeeld naar bedrijfsonderdelen liet het segment IT System House & Managed Services een omzetstijging van 9,7 procent zien en kwam uit op 917,9 miljoen euro. Het IT E-Commerce-segment boekte een omzetgroei van 3,1 procent.

In de periode van januari tot en met september 2020 steeg de kasstroom uit operationele activiteiten substantieel tot 172,1 miljoen euro, tegenover 38,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.
“Het jaar 2020 is nog niet voorbij, de laatste maanden van het jaar zijn doorgaans erg belangrijk voor onze zakelijke prestaties. Ondanks de grote onzekerheid en de risico’s die nog steeds bestaan in de toeleveringsketen zijn we ervan overtuigd dat we onze doelstellingen voor 2020 zullen halen ”, aldus Olemotz.
Vanwege de positieve prestaties tot nu toe heeft Bechtle besloten om haar prognose voor het totale jaar te handhaven en te verhogen. De Raad van Bestuur verwacht een omzetgroei van 5 tot 10 procent, de winstgroei zou een groei van meer dan 10 procent moeten laten zien.

www.bechtle.de

Mobiele versie afsluiten