backupsky.cloud powered by Acronis Cyber Protect platform

‘Meer dan back-ups en restores managen’

backupsky.cloud van whitesky.cloud is een nieuwe interessante dienst voor MSP’s en IT-dienstverleners en gaat verder dan back-up en disaster recovery. Cornel Heijkoop van Acronis vertelt over het Cyber Protect platform, dat deze dienst mogelijk maakt. En Marthijs van den Ham van backupsky.cloud spreekt over het aanbod naar bestaande en nieuwe partners.

Cornelwhitesky.cloud is authorized partner van Acronis en biedt het Cyber Protect platform aan partners onder de naam backupsky.cloud. “Ons platform is meer dan een portal voor het managen van back-ups”, zegt Cornel. “Het is een managementplatform dat veel meer kan. Heel belangrijk, ook om onze samenwerking met backupsky.cloud te kunnen plaatsen, is dat het mogelijk is backups te sturen naar de S3 storage van whitesky.cloud.”

Acronis maakt op dit moment gebruik van tientallen eigen datacenterlocaties, maar daarmee kan niet aan elke klantvraag worden voldaan, legt Cornel uit. “Een optimaal fijnmazig netwerk van datacenters voor storage is niet onze core business. Door de samenwerking met whitesky.cloud realiseren we samen wel de beste oplossing voor partners en hun eindklanten. Ze kunnen nu vanuit een portal exact bepalen waar de data komt te staan. Lokaal, in de eigen regio of het eigen land.“

Data veilig maken en houden

Het Cyber Protect platform gaat verder dan back-ups en restores managen. Er komen steeds meer features bij die data veilig maken en houden. “Zo bieden we de mogelijkheid een back-up frequent te controleren op malware of ransomware. Dat is een geïntegreerde feature van het platform die voorkomt dat besmettingen pas bij een restore worden ontdekt”, zegt Cornel. “Dat is het verschil tussen proactief en reactief controleren.”

Overzicht is belangrijk, zo geeft Marthijs aan. “Acronis staat voor meer dan snel back-ups maken en restoren. Het gaat ook om bescherming van de endpoints en de data. Die vier eigenschappen kan de eindklant via een omgeving managen. De partner heeft op zijn beurt ook weer een omgeving met een compleet overzicht. Die omgeving is voor beide compleet Nederlandstalig.” “Daarbij is dit nog maar het begin”, vult Cornel aan. “Je kunt ervan uitgaan dat we steeds meer relevante diensten gaan toevoegen aan het platform. Daarmee worden het Cyber Protect platform en whitesky.cloud erg interessant voor partners die meer willen bieden en daarbij het overzicht willen houden.”

Laagdrempelig

Marthijs realiseert zich dat veel eindklanten op dit moment nog hardwarematige oplossingen gebruiken voor back-ups en Disaster Recovery. Die investeringen zijn nog niet afgeschreven. De kennis van partners van online back-ups en DR kan mede daardoor wat achterlopen. Acronis biedt laagdrempelige cursussen en trainingen om die kennis te actualiseren. backupsky.cloud biedt een gratis 30 dagen testperiode met volledige functionaliteit. Hiermee willen Cornel en Marthijs partners overtuigen van het gemak van de combinatie backupsky.cloud en het Cyber Protect platform. Zo kunnen die zien dat het erg makkelijk is om een bestaande hardwarematige oplossing te combineren met een cloud oplossing. Marthijs: “Het is echt heel overzichtelijk. De partner en zijn klanten weten nu precies waar de data staat.”

Simpel abonnementsmodel

Overzichtelijk is ook het abonnementsmodel van deze clouddienst. Acronis Cyber Protect via backupsky.cloud wordt afgerekend op basis van gebruikte data in GB’s. Er zijn geen extra kosten voor servers of CPU’s. Opstartkosten zijn er evenmin. “Wij hebben bewust voor dit model gekozen”, zegt Marthijs. “Als je het draagvlak bij de eindklanten in de markt, voor veilige back-ups in de cloud wil vergroten, moet je een zo simpel mogelijke structuur gebruiken.”

De eerste partners van whitesky.cloud hebben backupsky.cloud al opgenomen in het portfolio en bedienen daarmee eindklanten. De reacties van partners en klanten zijn volgens Cornel en Marthijs positief en ze noemen het gebruiksgemak en overzicht als voordelen. De komende periode willen beiden niet alleen bestaande partners winnen voor backupsky.cloud, maar ook bedrijven die nog niet bekend zijn met de Nederlands/Belgische cloudspecialisten. Het kanaal in Nederland gaat nog veel van whitesky.cloud en backupsky.cloud horen.

Meer weten over backupsky.cloud? Mail Marthijs van den Ham op info@whitesky.cloud.

 

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4

Mobiele versie afsluiten