Autodesk lanceert IoT-platform SeeControl

autodesk-lanceert-iot-platform-seecontrol

Autodesk heeft Autodesk SeeControl aangekondigd, een nieuw Internet of Things-platform (IoT) waarmee klanten gegevens van externe producten kunnen vastleggen, analyseren en gebruiken. SeeControl werd in september 2015 overgenomen door Autodesk.

Het nieuwe aanbod zal ervoor zorgen dat fabrikanten hun bestaande producten kunnen optimaliseren en geeft hen de mogelijkheid om hun klanten innovatieve nieuwe diensten aan te bieden.

“De manier waarop we machines en speciale voertuigen maken, verandert snel”, zegt Brian Roepke, senior director Product Lifecycle Management en Internet of Things bij Autodesk. “De toevoeging van SeeControl aan het porfolio IoT-diensten van Autodesk helpt bedrijvenconcurrentievoordeel te behalen.”

Internet of Things

Het Internet of Things verwijst naar het groeiende ecosysteem van apparaten die zijn voorzien van elektronica, software en sensoren die zijn verbonden met het internet en met elkaar. Wanneer dergelijke apparaten worden verkocht aan eindgebruikers, kunnen fabrikanten gegevens verzamelen over de manier waarop de producten worden gebruikt.

Fabrikanten ontwikkelen, produceren en leveren sinds enkele jaren ‘connected products’ met behulp van clouddiensten zoals Fusion 360 en PLM 360. Met de toevoeging van Autodesk SeeControl heeft het bedrijf zijn cloudgebaseerde Product Innovation Platform uitgebreid met analyse-opties. Fabrikanten kunnen met Autodesk SeeControl zien hoe hun product in ‘de echte wereld’ presteert. Met die informatie is het mogelijk toekomstige versies te verbeteren. Daarnaast kunnen potentiële fouten al worden opgemerkt, voordat ze ontstaan. Ook kan gekeken worden op welk tijdstip onderhoud het minst storend is.

SeeControl is anders dan de andere producten in zijn soort, omdat:

• Het een echte multi-tenant cloudoplossing is, waarmee bedrijven binnen enkele minuten weer ‘up and running’ zijn;

• Het onafhankelijk van device- als communicatieprotocol is, wat betekent dat bedrijven niet gebonden zijn aan één standaard en

• Het eenvoudig in gebruik is. Er is geen codering nodig en er wordt gebruik gemaakt van drag and drop-menu’s.

Mobiele versie afsluiten