Vernieuwde ASUS ZenBooks binnenkort in de winkel

Nóg dunner, lichter en krachtiger

ASUS heeft details bekendgemaakt over de vernieuwde ZenBooks, die binnenkort verkrijgbaar zijn: de ZenBook 14 en ZenBook 13. De modellen worden gekenmerkt door extreme draagbaarheid, veelzijdigheid, tijdloos design en de kracht die nodig is om overal efficiënt te kunnen werken.

Professioneel design en productie

De ZenBooks zijn vakkundig ontworpen om werkzaamheden on-the-go gemakkelijk uit te voeren en om moeiteloos opgeborgen te kunnen worden in een tas of koffer, zonder in te moeten leveren op prestaties. De nieuwe modellen zijn slechts 13,9mm dik en wegen net iets meer dan een kilogram, waardoor de gebruiker amper merkt dat hij een laptop met zich meedraagt.

asus zenbook

Beide notebooks zijn gecertificeerd naar militaire standaarden op het gebied van duurzaamheid. Ze hebben verschillende, loodzware tests doorstaan om optimale duurzaamheid en stevigheid te kunnen garanderen. Voorbeelden van deze tests zijn blootstelling aan zonnestraling, vallen van grote hoogten en extreme temperaturen.
ZenBooks overleven een de val van een bureau of onverwachte stoten dus zonder problemen. Beide modellen worden geleverd in de stijlvolle kleur ‘Pine Grey’ met op de deksel de iconische, cirkel gesponnen metalen afwerking van ASUS.

Extra veelzijdig, extra veel batterijduur

Ondanks de zeer compacte behuizing zijn de Zenbooks voorzien van diverse poorten: HDMI, 2 x Thunderbolt, 3 x USB-C, 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A en een MicroSD-kaartlezer. Het kleine formaat van de laptop heeft geen negatieve impact op de batterijduur, die maar liefst 22 uur bedraagt. Een lege accu kan in slechts 49 minuten tijd tot 60% worden opgeladen.

Op het randje

De vernieuwde ZenBooks beschikken over een kraakhelder, vierzijdig NanoEdge-beeldscherm. De randen zijn zó dun, dat er sprake is van een screen-to-body ratio van maar liefst 90% in het geval van de UX425 (tegenover 88% op de UX325). Het scherm is bovendien erg zuinig: Met een verbruik van 1-watt kan het beeldscherm een helderheid tonen van maar liefst 450 nits in het geval van de UX325 (tegenover 400 nits op de UX425). Hierdoor wordt bovendien de levensduur van de batterij gemaximaliseerd.

www.asus.com

Mobiele versie afsluiten