Arnoud Dollé over nieuwe producten EPOS EXPAND

‘Nieuwe visie op hybride werkplek’

Met EPOS EXPAND Vision en de EPOS EXPAND Control managementoplossing brengt EPOS de perfecte hybride werkplek weer een stap dichterbij. Hybride werken vereist naadloos geïntegreerde werkplekken, onafhankelijk van waar ze zijn ingericht. Alleen als medewerkers gelijkwaardig kunnen deelnemen, is succes verzekerd.

Epos_Arnoud Dolle 2023EPOS is het professionele audiomerk van de Deense Demant Group en ontwikkelt al jaren producten met perfectie als uitgangspunt. Arnoud Dollé, Sales Director Benelux & Nordics Enterprise Solutions van EPOS, is trots op zijn bedrijf en de nieuwe producten. Met de introductie van het hybride werken en de snelle acceptatie van onder andere Microsoft Teams, ontstonden nieuwe uitdagingen. Dit heeft de laatste tijd al geleid tot meerdere nieuwe producten waaronder de Vision 1, Vision 1M, Vision 5 en Control in de EXPAND-reeks. Zoals gebruikelijk zijn de producten van EPOS leverbaar via haar kanaalpartners en daarin spelen distributeurs ATIS, Copaco en Tech Data-Maverick een centrale rol.

“EPOS presenteert een nieuwe visie op de moderne vergaderruimte om het samenwerkingspotentieel van professionals in nieuwe werkomgevingen te maximaliseren”, zegt Arnoud. “Uit een onderzoek van EPOS blijkt dat 95 procent van de huidige werknemers moeite heeft zich te concentreren en efficiënt te blijven tijdens hybride vergaderingen. Daarom introduceert EPOS oplossingen die zorgen voor optimale prestaties, zowel voor de mensen in de vergaderruimte als de mensen die inbellen. Bij EPOS houden we rekening met het feit dat niet alleen de oren maar vooral ook de hersenen een zeer grote rol spelen bij de communicatie. Daarvoor wordt het concept EPOS BrainAdapt in alle ontwerpen meegenomen.”

EXPAND Vision evolueert

Volgens Arnoud werken er nu minder mensen op kantoor dan verwacht. “Daardoor kunnen meeting rooms kleiner worden, waardoor bedrijven er meer kunnen inrichten op dezelfde oppervlakte”, vervolgt Arnoud. “Met onze nieuwe line-up, waaraan nu EXPAND Vision 1, Vision 1M en Vision 5 worden toegevoegd, kunnen we zowel de meeting rooms in bedrijven als de remote werkers optimaal ondersteunen voor een perfecte vergaderervaring met haarscherp beeld en kraakhelder geluid.“

Vision 1 voor hybride werkers

De EXPAND Vision 1 is bedoeld voor hybride werkers met een laptop of PC met losse camera en een headphone of speakerphone. Deze compacte, draagbare USB-webcam levert ultrascherpe video en een zeer goede spraakopname voor zowel thuis en onderweg als in een individuele kantoorruimte. Remote werkers komen professioneel over en klinken ook zo, dankzij EPOS Audio en een 4K-camera die is geoptimaliseerd voor het beste beeld in alle lichtomstandigheden. Een mechanische privacy shutter garandeert de privacy. Arnoud: “Met deze producten garanderen we dat de meeting room zo natuurlijk mogelijk klinkt, alsof iedereen in één ruimte zit. Hierdoor wordt het cognitieve geheugen minder belast en kom je minder vermoeid uit vergaderingen.”

Vision 1M voor meeting rooms

De nieuwe EXPAND Vision 1M is een eersteklas gebruiksvriendelijke USB-camera voor vergaderruimten, die is afgestemd en geoptimaliseerd voor kleine en middelgrote vergaderruimten. Intelligente beeldkaders zorgen ervoor dat alle deelnemers aan de vergadering optimaal worden weergegeven. Deze camera is een perfecte aanvulling op een BYOD-vergaderruimte die al is uitgerust met geluid, of als geïntegreerd onderdeel van een UC-oplossing.

Vision 5: alles-in-één oplossing voor videoconferenties

De EXPAND Vision 5 is een alles-in-één oplossing voor videoconferenties, op basis van Microsoft Teams voor kleine vergaderruimten. Deze geavanceerde videobar bevat krachtige luidsprekers, een 4K-groothoekcamera, ruis onderdrukkende microfoons en veel rekenkracht. Intelligente beeldframing op basis van EPOS AI past zich dynamisch aan, zodat iedereen in de ruimte duidelijk te zien is tijdens het gesprek. De beamforming microfoon array pikt stemmen helder op en minimaliseert de interferentie van slechte akoestiek in vergaderruimten. Installatie van het apparaat is eenvoudig en beheer en updates kunnen op afstand worden uitgevoerd met EPOS Manager. Het systeem is gecertificeerd voor bekende UC-oplossingen, waaronder Microsoft Teams Rooms on Android (met EXPAND Control), RingCentral Rooms en Zoom Rooms. Deelnemen aan meetings kan met one touch om stress te voorkomen.

EXPAND Control-tablet

De EXPAND Vision 5 kan in combinatie met een tablet EXPAND Control worden gebruikt met Microsoft Teams Rooms on Android. In het concept wordt de tablet in vergaderruimtes gebruikt voor het deelnemen aan vergaderingen, aanpassen van gespreksinstellingen en/of delen van inhoud. Maar de tablet kan ook worden gebruikt als planningssysteem, waarmee gebruikers de vergaderruimtes boeken, beschikbaarheid controleren en vergaderingsdetails bekijken.

De EXPAND Control is ergonomisch ontworpen, gericht op eenvoud en functionaliteit. De tablet heeft een groot 10,1″ ontspiegeld scherm en een optimale kijkhoek voor de beste en meest intuïtieve gebruikerservaring. EPOS biedt een one-stop-oplossing voor beter vergaderen, dankzij probleemloze installatie, certificering voor toonaangevende UC-oplossingen en de mogelijkheid naadloos te combineren met het EPOS EXPAND Vision videoconferencingsysteem.

 

Meer weten over EPOS EXPAND? Bel 06 295 463 37 of stuur een e-mail naar sales-benelux@eposaudio.com.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 01-2023)

Mobiele versie afsluiten