Arcserve levert N-series en StorageCraft OneXafe

Uitbreiding portfolio biedt partners meer kansen

Arcserve heeft zijn portfolio uitgebreid met de N-series appliances, ontwikkeld in samenwerking met Nutanix, ook zijn de producten van StorageCraft toegevoegd. Dat is goed nieuws voor het kanaal, vindt Raymond Mooij van Arcserve.

Arcserve-by-nutanixRansomware en cybercriminaliteit betekenen meer aandacht voor beveiliging van data en hoe deze te herstellen na een ramp. “Die aandacht is goed. Veel directies denken dat het geregeld is”, zegt Raymond Mooij, Territory Account Manager Benelux. “Lager in de organisatie hoor je andere geluiden. Dit vraagt om verbeteringen en dat gebeurt gelukkig ook.” Arcserve richt zich al sinds 1983 op restoren van data. Belangrijk is de snelheid waarmee je back in business bent na bijvoorbeeld een ransomware incident.”

Niet alle data is gelijk

Behalve dat de back-ups vrij moeten zijn van virussen en ransomware, zijn er andere aandachtspunten. Hoe vaak maak je back-ups? Hoe regel en limiteer je toegang tot de back-updata? Wat kost storage en welke andere mogelijkheden zijn er voor een gegarandeerd herstel. De markt worstelt volgens Raymond met die balans. De oplossing is niet om alle data gelijk te behandelen. Sommige data is belangrijker dan andere. De frequentie van back-ups voor verschillende soorten data verschilt, net als de manier van opslaan en hoeveel keer. “Data die nodig is voor snel herstel kun je bijvoorbeeld zeer snel herstellen met Arcserve Virtual Standby of Instant VM. Maar je kunt back-updata ook verder comprimeren, wat weer positief is voor het gebruik van storage. Bij de oplossingen van Arcserve bepaalt business hoe we data veiligstellen.”

Appliance

Raymond staat ook stil bij de noodzaak om bepaalde data snel te herstellen. Snel online zijn na een incident kan cruciaal zijn voor een bedrijf. “Arcserve kan daarom VM’s starten binnen de appliance. Het systeemherstel is dan een reboot naar het laatste herstelpunt. Arcserve maakt dit een eenvoudige All-In-One oplossing, maar ditzelfde principe werkt buiten de appliance, onafhankelijk van Hypervisor, of zelfs van of naar de cloud. Arcserve UDP is echt uniek. Bovendien is de footprint voor onze appliances de laagste van de sector.”

Samenwerking

Arcserve en Sophos werken al jaren samen over vrijwel het gehele portfolio van software, appliances of cloud. De gecombineerde kennisvoorsprong zorgt ervoor dat data vrij is van ransomware en Arcserve durft dit als enige in de markt te garanderen. Dit geldt voor de eigen infrastructuur, de cloud-replicatie of zelfs alle Office 365-data.

De samenwerking met Nutanix vormt de basis voor de recent gelanceerde Arcserve N-serie appliances. “Dit is hyperconverged databescherming, Powered by Nutanix en Secured by Sophos. Het is een alles-in-één appliance voor back-up en herstel en combineert ransomwarepreventie met het hyperscale ontwerp. Het beschermt elk type en aantal workloads. RTO’s en RPO’s van seconden of slechts enkele minuten zijn mogelijk door Arcserve’s Virtual Standby en Instant VM. Hierdoor staat de laatste back-up altijd klaar op de appliance. Partners kunnen met de de N-series inspelen op het groeiende gebruik van HCI-oplossingen.”

StorageCraft OneXafe

Met de fusie van Arcserve en StorageCraft is het portfolio uitgebreid met producten voor de MSP-markt, het mkb en de enterprise. Over de OneXafe NAS Scale-out-oplossing is Raymond erg enthousiast. Deze storage-oplossing biedt immutability en werkt voor elk type gestructureerde data. “Deze oplossing is geschikt voor productiedata en back-up data. Dus niet alleen Arcserve. In een back-up scenario is dit een uitstekende vervanging voor tape. Veiligheid staat voorop door de unieke methode van opslag. Deze Scale-out NAS-oplossing groeit mee met behoefte van organisaties.”

Speciaal voor MSP’s is er OneXafe-Solo, een appliance met de omvang van een harde schijf. Het koppelt een intern netwerk aan een cloudprovider naar keuze of OneXafe-storage. Het kan zelfs uitwijk realiseren. De oplossing is eenvoudig en geschikt voor omgevingen tot 20 systemen (virtueel of fysiek, Windows of Linux). De OneXafe-Solo kan worden uitgerust met een harde schijf voor lokale back-up. Deze oplossing is erg succesvol, weet Raymond. “Het biedt klanten een oplossing waar ze geen omkijken naar hebben. De OneXafe-Solo heeft een flexibel betaalmodel op basis van pay as you grow.”

Het portfolio van Arcserve is steeds interessanter door de nieuwe N-series en oplossingen van StorageCraft, zoals de OneXafe-Solo. Klanten, van mkb tot enterprise, hebben meer mogelijkheden voor databescherming en partners kunnen hun klantenkring uitbreiden.

 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 3)

Mobiele versie afsluiten