Apple zet vacatures voor ontwikkeling 6G online

Apple heeft enkele vacatures geplaatst waarin het bedrijf zoekt naar mensen die kunnen meewerken aan de nieuwe 6G-standaard. Hierdoor lijkt Apple de standaard voor 6G, opvolger van het huidige 5G, mede te willen ontwikkelen. Bloomberg merkte de vacatures als eerste op.

Apple heeft afgelopen dagen vier vacatures online gezet voor werkzaamheden die te maken hebben met 6G. Bij twee daarvan gaat het om het ontwikkelen van RAN-protocollen, de andere twee gaan om het opstellen van vereisten en creëren van intellectueel eigendom rond 6G.

Apple actief bij 6G

De vacatures wijzen erop dat Apple bij 6G actief betrokken wil zijn bij het definiëren van de standaarden en ontwikkelen van de technologieën. Dat is bij 5G en 4G minder het geval. Patenten op het gebied van standaarden zijn lucratief, omdat alle telefoonmakers licenties zouden moeten afnemen om die techniek te gebruiken.

Minder 5G-patenten Apple

Apple is bij 5G minder betrokken geweest. Het bedrijf heeft naar schatting zo’n 77 patenten voor 5G-technieken. Huawei en Samsung hebben beide duizenden patenten op gebied van de nieuwe netwerktechniek. Ook ZTE, Nokia, Ericsson, Qualcomm en LG hebben veel meer patenten voor 5G.

Bron: Bloomberg

Mobiele versie afsluiten