ALSO koopt Oostenrijkse distributeur dicom

also

Gustavo Möller-Hergt

ALSO neemt dicom Computer-Vertriebsges.m.b.H. over, een Oostenrijkse Value Add Distributeur, met veel expertise op datacenter-gebied.

Voor ALSO geeft de overname toegang tot nieuwe interessante klantengroepen in dit deel van de Duitsalige markt, voornamelijk in de B2B en publieke sector. De expertise van Dicom, opgericht in 1993, zal voor Also een belangrijk onderdeel vormen van ALSO’s Solutions-portfolio voor zijn wederverkopers. Also  ziet een toenemende trend naar cloudgebaseerde of hybride oplossingen in de datacenter sector. De kennis van het dicom-team bij het ontwerpen en installeren van IT infrastructuren zullen daarom worden gebruikt om het aanbod op dit gebied snel uit te breiden.

Meer leveranciers

Tegelijkertijd betekent de overname een uitbreiding van het ALSO-ecosysteem aan de leverancierskant, omdat niet alle leveranciers waarmee dicom werkt – Citrix, Sophos en Fujitsu met het volledige assortiment van diensten – maakten voorheen deel uit van de ALSO-portefeuille.

“Het profiel van het bedrijf past perfect in ons Solutions-bedrijfsmodel en zal ALSO verer helpen op dit gebied. We hebben dezelfde mindset en zijn er dan Also van overtuigd dat de de integratie zeer snel en succesvol zal  verlopen ”, aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding.

De klanten van Dicom, met wie het bedrijf een omzet genereerde van ongeveer 30 miljoen euro in boekjaar 2018/2019, profiteren ook van de overname. ALSO geeft hen niet alleen toegang tot nieuwe leveranciers en producten categorieën. Met ALSO’s Service-bedrijfsmodel kunnen ze hun aanbod uitbreiden via de ALSO Cloud Marktplaats naar cloudgebaseerde Workplace- of Device-as-a-Service-oplossingen en zo de lucratieve, op gebruik gebaseerde as-a-service positionering toepassen.

 

Mobiele versie afsluiten