Alle IT-en telecomdiensten in één portaal? Yes, het kán

‘Regel met enkele muisklikken de integratie van de telefooncentrale, Microsoft 365-werkplek en Teams-telefonie’

Gemak dient de mens, dat lijken we in de IT- en telecomwereld zélf nog wel eens te vergeten. Het valt niet altijd mee om een compleet aanbod van telecom- en IT-diensten bij elkaar te krijgen om je klant blij te maken. Daar heeft MachCloud wat op gevonden: een one-stop-shop voor het bellen met Microsoft Teams, SIP Trunks, Cloud PBX, Microsoft 365, cloudinfrastructuur én Windows Virtual Desktop.

Sinds eind oktober is-ie live: MachClouds one-stop-shop voor een compleet aanbod telefonie- en IT-diensten, inclusief facturering en een beheerportal. De white label diensten zijn zowel via het webportaal als via de API te bestellen. Hierdoor kunnen resellers dit aanbod op de eigen website en onder eigen merk aanbieden. Resellers beschikken op deze wijze over een compleet aanbod. Kees van der Borst directeur van MachCloud: “Bij het thuis-werken in combinatie met een telefooncentrale op kantoor zijn oplossingen nodig om de bereikbaarheid van organisaties te garanderen en doorschakelingen te kunnen ondersteunen. Zonder dat mobiele telefoonnummers worden gebruikt.”

Hardware overbodig

Microsoft Teams wordt in toenemende mate gebruikt als platform voor samenwerken, bellen en videobellen. Bedrijven en organisaties zoeken daarom een oplossing voor een (virtuele) werkplek met Microsoft 365 en bellen met Microsoft Teams voor zakelijke telefoonnummers. Kees: “Bureautelefoons worden overbodig. Hardware-installatie voor thuiswerkers wordt hiermee vermeden. ”Inkomende oproepgegevens in de wachtrij worden duidelijk weergegeven in de Teams-app, op de PC of mobiel toestel. Zo weten de medewerkers, inclusief de thuiswerkers, of een telefoontje bedoeld is voor de verkoop- of supportafdeling. Kees: “We maken het mogelijk om met enkele muisklikken de integratie van telefooncentrale, Microsoft 365 werkplek en Teams telefonie te regelen. Voor IT- en telecomresellers die deze oplossingen willen aanbieden, biedt MachCloud een one-stop-shop met een aantrekkelijk verdien-model. Resellers bepalen zelf de prijzen en marges en blijven eigenaar van de klantrelatie.”

Veilig

Via MachClouds one-stop-shop kun je behalve telecomdiensten ook Microsoft-diensten, cloudinfrastructuur en Windows Virtual Desktop in één online omgeving bestellen, uitleveren en beheren. De inrichting van telefonie op basis van Microsoft Teams is toekomstvast. De Microsoft 365-werkplek wordt als virtuele desktop met de hoogst mogelijke beveiliging geleverd. Kees: “De benodigde licenties, domeinnamen en certifi-caten kunnen in de portal worden besteld. Om gegevens te beschermen hosten we de dienst van MachCloud niét in een publieke cloud en passen we de veilige Multi Factor Authenticatie toegepast.”

Effectief

Kees legt uit dat resellers bij het leveren van telefonie voor Teams vaak verschillende systemen zoals SBC, SIP Trunks, Power Shell en Microsoft 365 moeten gebruiken. “Onze geïntegreerde portal stelt onze resellers in staat om migratieprojecten van traditionele telefonie naar nieuwe digitale communicatie en bijbehorende IT-diensten sneller, makkelijker en effectiever uit te voeren. Ze kunnen diensten in de portal niet alleen inzetten voor Neder-landse vestigingen maar ook voor buitenlandse locaties van klanten.”

Mobiele versie afsluiten