ALE lanceert nieuw cloudplatform OmniVista Cirrus R10

‘Datagedreven IT-beslissingen en meer controle’

ALE lanceert de Alcatel-Lucent OmniVista Cirrus Release 10, een nieuwe generatie van het cloudgebaseerde Software-as-a-Service netwerkmanagementplatform. Reden voor een gesprek met deze leverancier van maatwerk communicatie, cloud- en netwerkoplossingen.

omnivista-cirrusHet schaalbare en veilige cloudplatform biedt een gebruiksvriendelijke interface en vereenvoudigde workflows voor het configureren en monitoren van Alcatel-Lucent OmniAccess Stellar WLAN-access points. Zo hebben bedrijven meer controle, flexibiliteit en is het eenvoudiger te beheren.

OmniVista Cirrus 10 is gebaseerd op een abonnementsmodel en stelt bedrijven in staat om in te spelen op de veranderende behoeften in het digitale tijdperk:

Om IT-teams te ondersteunen bij het aanpakken van deze uitdagingen, is OmniVista Cirrus 10 gebaseerd op een cloud-native microservices architectuur, om continu verbeteringen te leveren zonder downtime. Met vereenvoudigde provisioning biedt het automatische software-updates die kritieke beveiligingspatches bevatten, zodat de beveiliging en compliance verbeterd worden.

Het wordt geleverd met functies die voldoen aan de noodzakelijke behoeften van netwerkgebruikers. Proactive Service Assurance stelt bedrijven in staat om de Quality of Experience van gebruikers te bewaken, terwijl gedetailleerde netwerk- en gebruikersanalyses waardevolle inzichten bieden voor het optimaliseren van de prestaties.

Troubleshooten

OmniVista Cirrus 10 stroomlijnt de IT-activiteiten door beheer en troubleshooten te vereenvoudigen, in het bijzonder bij gedistribueerde implementaties waarbij het aantal IT-medewerkers beperkt is. Het cloudplatform is uitgerust met Unified Policy Access Manager (UPAM), een Network Access Control (NAC)-service die beveiligde bedrijfsauthenticatie, rolbeheer en beleidshandhaving biedt voor werknemers, gasten, BYOD-gebruikers en IoT-apparaten.

Het volledig open API-gebaseerde platform integreert met systemen van derden en is aanpasbaar aan de noodzakelijke behoeften van IT-teams. Zo kunnen ze nieuwe diensten implementeren of bestaande diensten upgraden, zonder verstoringen op het netwerk.

“Ons doel is dat OmniVista Cirrus 10 het ultieme platform wordt voor het beheer van LAN, WLAN, SD-WAN, IoT en security, via één overzichtelijke interface”, zegt Stephan Robineau, Executive Vice President van ALE Network Business Division. “Zo kunnen bedrijven de digitale transformatie omarmen, de gebruikerservaring verbeteren en IT-activiteiten vereenvoudigen, terwijl de schaalbaarheid en security is gewaarborgd. Dat vertaalt zich in een verlaagde TCO.”

Kunstmatige intelligentie

Met een veelvoud aan nieuwe functies blijft OmniVista Cirrus 10 evolueren en geavanceerde functionaliteiten integreren. In de toekomst zal OmniVista Cirrus worden geïntegreerd met OmniVista Network Advisor, waardoor besluitvorming op basis van kunstmatige intelligentie mogelijk wordt. De SaaS-oplossing laat zich aangepassen aan de noodzakelijke bedrijfsbehoeften op basis van verbruik, en is daarom beschikbaar met verschillende flexibele betaalopties.

 

Meer weten over de nieuwe generatie OmniVista Cirrus R10 van ALE? Mail dan naar bnl@al-enterpise.com of bel 030 222 80 00.

 

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-04)

Mobiele versie afsluiten