Aircision demonstreert optische draadloze link met 3,2Tbps

Communicatiestartup Aircision heeft onlangs zijn tests afgerond en aangetoond dat het in staat is de bandbreedte van hun intern ontwikkelde optische kop te schalen om een systeemprestatie van 3,2Tbps te bereiken met behulp van coherente modulatie en Wavelength Division Multiplexing (WDM).

aircision logoAircision ontwikkelt zijn nieuwe en eigen Free Space Optical Communication (FSOC) systeem sinds 2019 en heeft nauw samengewerkt met verschillende partijen in het Europese Photonics Ecosystem.

“In vergelijking met bestaande draadloze radiofrequentielinks hebben we aangetoond hoe Aircision’s optische draadloze technologie met hoge capaciteit de ongekende bandbreedte kan leveren die nodig is voor toekomstige netwerken”, zegt Fernando Guiomar, Senior Researcher bij Instituto de Telecomunicações (IT).

“We zijn verheugd dat we prestaties tot 3,2Tbps over een verbinding van 1,7 km kunnen aantonen, wat voldoende gegevens zijn in één enkele verbinding voor meer dan 5.000 huizen, en meer dan 80 keer meer gegevens leveren dan een state-of-the-art radiofrequentiesysteem vandaag. We hebben bewezen dat onze optische kop in staat is op te schalen met verschillende modulatieformaten en hogere datasnelheden en tegelijkertijd de TCO en duurzaamheid voor de exploitant te verlagen naarmate we evolueren naar toekomstige 6G-netwerken,” aldus Robert Hughes, CEO van Aircision.

Aircision ziet verschillende marktkansen voor zijn optische draadloze links met ultrahoge capaciteit, waaronder:

– Data Center Interconnects (DCI) – het verbinden van twee of meer datacenters

– Enterprise/private netwerken – gegevensconnectiviteit met hoge capaciteit voor extra beveiliging

– Multi-access Edge Computing (MEC) – netwerken ondersteunen bij 5G en verder.

Later dit jaar zal Aircision de eerste versies van zijn Blackbird-product inzetten in landelijk Afrika, de Verenigde Staten en Europa om de niet-verbondenen te verbinden. Begin 2024 zal Aircision zijn eerste generatie producten, die mobiele backhaul en breedbandverbindingen tot 5 km en verder ondersteunen, in grote hoeveelheden uitrollen.

Aircision is bezig met het ophalen van zijn seed round, die naar verwachting begin 2023 zal worden afgesloten. Met deze financiering zal Aircision zijn commerciële engagement uitbreiden, productpilots financieren en het team uitbreiden in afwachting van zijn eerste productie-eenheden later in 2023.

Aircision werd uitgeroepen tot een Top 5-startup in de 4YFN-startupwedstrijd van het Mobile World Congress en zal op 1 maart in Barcelona meedingen naar de hoofdprijs. Aircision zal ook aanwezig zijn op het OFC in San Diego tussen 5 en 9 maart 2023.

Mobiele versie afsluiten